Vesti Pobeda Viktorije Rebensburg na superveleslalomu u Kortini

Pobeda Viktorije Rebensburg na superveleslalomu u Kortini

Cortina d Ampezzo, ITA | 20.01.2013. | B92
viktorijarosenburgcortina2013

Nemačka skijašica Viktorija Rebensburg trijumfovala je na petom superveleslalomu ovogodišnjeg Svetskog kupa u Kortini d’Ampeco. Rebensburgova je do druge pobede ove sezone, a desete u karijeri, došla u vremenu od 1:16.45 minuta, sa 33 stotinke prednosti u odnosu na Austrijanku Nikol Šmidhofer. Treće vreme ostvarila je vodeća u generalnom plasmanu Svetskog kupa Tina Maze.

Nemica je u italijanskom ski centru došla do druge pobede u superveleslalomu i to pošto favoritkinje nisu uspele da se izbore na veoma zahtevnoj stazi. Šmidhoferova je vrlo brzo posle starta bila ta koja je došla do čela, ali se na prvoj poziciji zadržala kratko, pošto je deveta na stazi bila Rebensburgova. Kada su favoritkinje došle na red, sve su redom gubile vreme, a najbolje se pokazala Maze, koja je bila 34 stotinke iza pobednice.

Iza najbolje tri našla se Karolina Ruis Kastiljo iz Španije, koja je napravila najveće iznenađenje trke sa startnim brojem jedan, a sledile su je tri Amerikanke – Džulija Mankuzo, Lien Smit i Lindzi Von. Među prvih deset našle su se i Švajcarkinja Lara Gut, Mari Maršan-Arvije iz Francuske i još jedna švajcarska skijašica Frenci Aufdenblaten.

Maze sada u generalnom plasmanu ima 1.474 bodova, a prate je Nemica Marija Hefl-Riš sa 756 i Ana Feninger iz Austrije sa 644. U poretku superveleslaloma, Maze je takođe prva sa 290 bodova, četiri više od Vonove.

Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se sledećeg vikenda u Mariboru, gde su na programu slalom i veleslalom.

Komentari