Vesti Pobeda Nojrojtera na završnom slalomu u Lencerhajdeu

Pobeda Nojrojtera na završnom slalomu u Lencerhajdeu

| 17.03.2013. | b92.net
142310434151460ad373383828776792orig

Nojrojter je do treće pobede ove sezone, a pete ukupno, došao ukupnim vremenom od 1:52.20 minuta, sa 36 stotinki prednosti u odnosu na osvajača titule u toj disciplini Marsela Hiršera, koji je odbranio veliki Kristalni globus. Treće vreme ostvario je Hrvat Ivica Kostelić.

Posle trijumfa, Nemac je istakao da je slavlje još slađe pošto je pre početka trke morao da dobije inekcije zbog jakih bolova u leđi.

Morao sam da skijam glatko, da ne bih još više povredio leđa. Bila je ovo odlična, konstantna sezona za mene, ali mi je drago što je gotova jer mi je potreban odmor. Mislim da sam napravio korak napred u karijeri i nadam se da je ova pobeda samo nagoveštaj onoga što nas čeka sledeće sezone. Znam da moram još da radim da bih došao na Marselov nivo i pobedio ga, ali biće to zanimljiv projekat“, rekao je Nojrojter.

Hiršer je sezonu u kojoj je uspeo da odbrani titulu u generalnom plasmanu završio sa 1.535 bodova, 309 više od Norvežanina Aksela Lunda Svindala. Austrijanac je takođe osvojio i Kristalni globus u slalomu, u kojem je bio sjajan, pošto je ostvario pet pobeda i još toliko podijuma na deset trka u toj disciplini. U borbi za titulu u slalomu, Hiršer je pobedio Nojrojtera za 244 boda.

Bila je ovo sjajna borba, koja je bila još zanimljivija zato što sam za protivnika imao Feliksa, koji je moj najbolji prijatelj“, rekao je Hiršer, koji je postao prvi skijaš posle deset godina koji je odbranio titulu ukupnog pobednika Svetskog kupa.

Komentari