Vesti Planica - Austrijanci najbolji u timskim letovima

Planica - Austrijanci najbolji u timskim letovima

Planica | 17.03.2012. | b92.net
planicalogo

Reprezentacija Austrije trijumfovala je na poslednjem timskom takmičenju sezone, letovima na slovenačkoj Planici. Austrija je nastupila u sastavu Tomas Morgenštern, Andreas Kefler, Gregor Šlirencauer i Martin Koh, a oni su zajedno sakupili 1.619,3 bodova.

Drugo mesto zauzeli su Norvežani Rune Velta, Anders Fanemel, Bjorn Ejnar Romoren i Anders Bardal, dok su treći bili Maksimilijan Mehler, Zeverin Frojnd, Andreas Vank i Rihard Frajtag iz Nemačke.

Austrijanci su na Planici potvrdili dugogodišnju dominaciju u timskim skokovima, ali do trijumfa nisu došli lako. Vođstvo su preuzeli na samom kraju prve runde, a od tada su uspeli da se odvoje od rivala.

Iza njih vođena je velika borba, pošto su i Slovenci konkurisali za mesto na podijum, ali u toj nameri nisu uspeli zbog drugog leta Roberta Kranjeca. Najbolji slovenački skakač imao je najduži let dana, od 231 metra u prvoj seriji, ali je u drugoj doleteo samo do 203,5, što nije bilo dovoljno za pobedu. Peti su bili Poljaci, Japanci, Česi i Rusi.

Prvog dana na Planici je na oduševljenje domaće publike trijumfovao Kranjec, a takmičenje u Sloveniji završava se poslednjim individualnim letovima sezone. Na njima će Bardalu biti potreban samo bod da bi osvojio prvi Kristalni globus u karijeri, dok je favorit za mali u letovima Kranjec.

Galerija slika

Komentari