Vesti Nevena Ignjatović u susret Sočiju 2014 - Nada u plasman među prvih 30.

Nevena Ignjatović u susret Sočiju 2014 - Nada u plasman među prvih 30.

Beograd | 21.09.2013. | Tanjug, Blic
nevenasp2013960x583

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović poručila je da pripreme za Zimske olimpijske igre u Sočiju idu po planu i da se nada plasmanu u Top 30, odnosno učešću u drugoj vožnji slaloma i veleslaloma.

"Radila sam na kondiciji na Kopaoniku i ovde, imam mali problem sa leđima, ali se nadam da me to neće ometati u toku sezone. Sve ide kako sam planirala, u novembru me očekuju prve trke, tako da imam još malo vremena da se sklope sve kockice i dobro krenem u sezonu", rekla je Ignjatovićeva.

Prema njenim rečima u Sočiju bi veliki uspeh bio plasman u Top 30 posle prve vožnje i mogućnost da u drugoj vožnji još popravi rezultat.

"Ako bi to uspela posle prve vožnje imala bih šansu da pokažem vrhunsku drugu vožnju po glatkoj stazi. To mi je cilj, da startujem među prvima u drugoj vožnji i da se popnem što više", naglasila je Ignjatovićeva, članica Radničkog iz Kragujevca.


Srpska skijašica još nije "osetila" stazu u Sočiju, ali ističe da su joj drugarice iz ruskog tima prenele da su tereni prilično zahtevni.

"Ima dosta prevoja i verujem da će biti jako tvrdo, jer Rusi su poznati po tome da puno zalede stazu. To je dobro, svima će biti isti uslovi, ali ne znam kako će sve funkcionisati jer je blizu okean".

Ignjatovićevoj će Igre u Sočiju biti druge u karijeri, nakon Vankuvera, gde je zauzela 32. mesto u slalomu i 39. u veleslalomu.

"Pratiću sve naše sportiste kada budem imala vremena. Na prošlim ZOI gledela sam bob uživo, jedini problem može da bude transport, ali nadam se da će sve biti u redu. Naš tim je mali, ali vrhunski", zaključila je Ignjatovićeva.

Zimske olimpijske igre u Sočiju održaće se od 7. do 23. februara 2014. godine.

Komentari