Vesti Nevena Ignjatovic se vratila sa priprema u Argentini

Nevena Ignjatovic se vratila sa priprema u Argentini

Beograd | 23.08.2019. | skijanje.rs
nevena argentina avgust 2019 960x584

Naša najuspešnija skijašica Nevena Ignjatović vratila se sa priprema na snegu koje je od 24.07. do 12.08. 2019. imala u ski centru Cerro Castor, u mestu Ushuaia Fin del Mundo u Argentini.

Tim povodom, ona je na svojoj Facebook strani navela:
"Prvi kamp u Argentini je prošao odlicno, srecna sam što sam imala priliku da treniram sa muškim ruskim timom. Veliko Hvala svim momcima na pomoci. Ovom prilikom zelim i to da podelim sa vama, od ove sezone moj trener bice Aleš Brezavšček cuveni spustaš...". Slovenacki trener Aleš i Nevena su vec saradivali tokom perioda njenog treniranja sa ženskom reprezentacijom Slovenije.

Pre polaska u Argentinu, Nevena je dobila novi paket HEAD opreme, pa je to bila prilika i da je testira.
"Dobila sam novu opremu pa smo dosta paznje posvetili veleslalomu s obzirom da se osećala velika pozitivina promena sa novim modelom pancerica pre svega, uz naravno treninge Slaloma i koliko je bilo moguće Superveleslaloma. U ovom trenutku sam jako zadovoljna novim pancericama i skijama. Head je napravio neke promene, koje su se pozitivno pokazale. Dobro se osecam na snegu i van njega. Uslovi za pripreme su bili jako dobri." - izjavila je Nevena za ski portal Skijanje.rs.

Saradnja sa ski timom Rusije je bila sasvim spontana.
"Treneri ekipe su mi ponudili pomoć s obzirom da je organizacija treninga u Juznoj Americi lakša ukoliko je ekipa brojnija. Tako da sam pratila njihov program, ali naravno uskladila svoje prioritete" - navela je Nevena.

U pripremi za takmičarsku sezonu 2019/2020 Nevena je već trenirala na snegu i to početkom juna na glečeru Hintertux u Austriji. Nakon toga je imala niz kondicionih priprema "na sovom" na terenima Vojne akademije kao i u Atletskoj dvorani u Beogradu.

Nevena je trenutno u Beogradu, u toku je kondicioni trening, a u planu je da od 10. septembra otputuje na još jedan kamp u Ushuaiu u Argentinu.

"Nadam se da će sve ići svojim tokom i da ću u sezoni koja se polako bliži raditi u kontinuitetu kako smo zamislili i planirali i da će to ići uzlaznom linijom" - izjavila je na kraju Nevene.

    Foto: Facebook

 

Komentari