Vesti MTB Serbia Open - Trofej Stare planine

MTB Serbia Open - Trofej Stare planine

Stara planina | 13.07.2013. | knjazevackevesti
mtbsp2013

U nedelju 14. jula od 11 časova biće održana biciklistička trka za Trofej Stare planine u okviru manifestacije MTB Serbia Open.
Takmičenje će okupiti veliki broj domaćih i stranih biciklista, a trka će biti održana u nekoliko kategorija za muškarce i žene. Takmičarske kategorije biće mlađi kadeti, kadeti, juniori, seniori, kao i Masters kategorija.

Takmičenje je zvanično podržalo Ministarstvo omladine i sporta, a na njemu će u svim kategorijama učestvovati više od 150 učesnika iz zemlje i inostranstva.

Trkačka staza prilagođena je najvišim standardima svetske biciklističke unije UCI, a neki od naših najboljih takmičara, koji će prvi imati priliku da je isprobaju biće Jovana Crnogorac, Bojan Đurić, Marko Popović, Aleksa Marić i Oliver Štrbac...

Ova biciklistička trka se boduje  Kros kantri ligu Srbije i predstavlja mogućnost da se dobrim plasmanom i bodovima, takmičari izbore za učešće u reprezentaciji za svetsko prvenstvo.

Rekreativci će se oprobati u brdskom biciklizmu i nadmetati u kategorijama Hobby Sport i Hobby Fun.

Takmičenje MTB Serbia Open je u zvaničnom kalendaru Biciklističkog saveza Srbije, kao i u Međunarodnom kalendaru Balkanske i Svetske biciklističke federacije.

-----------------------

14.02.2013.
Belgijski biciklista Volter Klepe pobednik je tradicionalne trke za Kros kantri Ligu Srbije u okviru manifestacije MTB Serbia Open, na Staroj planini.
Drugo mesto zauzeo je Marko Popović, trećeplasirani je Ivan Jovanović, dok je u ženskoj kategoriji pobedila Ivana Kostić ispred Jovane Crnogorac.

Komentari