Vesti Mountainboarding - Svetsko prvenstvo u boardercross-u na Bukovcu 7. septembra

Mountainboarding - Svetsko prvenstvo u boardercross-u na Bukovcu 7. septembra

Novi Sad, Bukovac | 09.08.2019. | mountainboarding.serbia
ATB Park Bukovac 100x608b

Ponovo u Bukovcu u dobro poznatom ATB Parku u petak i subotu 6-7. seprembra 2019. održaće se četvrto po redu Svetsko prvenstvo u Mountainboardu (Planinskom skejtboardu) u disciplini Boardercross.

Cross staza u Bukovcu je verovatno najbrža na svetu. Duga je preko 700m a takmičari je prelaze za manje od 1 minute. Vozači Mountainboarda moraju da savladaju 14 krivina sa brojnim "valjcima" i skokovima da bi stigli do cilja.

Dolazak takmičara je predviđen od srede 04. septembra. Sutradan u četvrtak će im biti omogućen trening na stazi, a uveče je podela startnih brojeva. U petak nakon jutarnjeg treninfa, od 14 do 17h prdviđene su tri runde kvalifikacija.

U nedelju, glavnog takmičarskog dana, nakon jutarnjeg treninga, finalne vožnje su zakazane od 15h. Trkaju se u isto vrene  4 takmičara po nokaut sistemu, do finala 4-rice najboljih. Takmičenja su predviđena za juniorske i seniorske kategorije kao i za žene.

Po završetku takmičanja, od 18h predviđen je revijalni i uvek atraktivni Freestyle Jam u kome će Mountainboarderi prikazati svoje veštine u skokovima...  Nakon proglašenja pobednika predviđena je zajednička žurka. Nedelja je dan za ispraćaj gostiju...


Bukovac se nalazi na severnim padinama Fruške gore nedaleko od Novog Sada i Petrovaradina.  Lokacja na google mapi...

Vidimo se na Bukovcu!!!

 

 

Komentari