Vesti Lindzi Von - Nadam se da povreda neće uticati na mene

Lindzi Von - Nadam se da povreda neće uticati na mene

| 24.07.2013. | b92.net
Lindsey Vonn333

Američka skijašica Lindzi Von (Lindsey Vonn) rekla je u intervjuu američkom „Vogu“ da se nada da povreda neće uticati na nju i da bi želela da skija kao muškarac.

Vonova važi za najbolju skijašicu današnjice, ali iza sebe ima najlošiju sezonu u karijeri, koju je prerano završila zbog teške povrede kolena na Svetskom prvenstvu u Šladmingu.

„Nadam se da povreda neće uticati na mene. Ali, ako uslovi budu loši kao kada sam pala, možda ću oklevati više nego što sam navikla, a to se ne sme ako želite da budete najbrži. Mogu milion puta da odgledam svoj pad u Šladmingu i da ne osetim ništa. Ne plašim se, možda sam luda i možda mi taj deo nedostaje“, naglasila je Vonova.

Prošlu sezonu obeležio je i njen zahtev da u Lejk Luizu skija spust zajedno sa muškarcima, što je Međunarodna skijaška federacija odbila.

„Skijam vrlo agresivno i uglovi koje moje telo zauzima su vrlo slični skijašima. Mislim da je to i moj govor tela. Momci su ludi, poput životinja su, pojeli bi sneg. Zastrašujuće je. Ali, i ja gajim takvu agresivnost, želju za brzinom. Kroz krivine može da se skija puno brže nego što misliš, zato i volim da gledam muške trke. Želim da se približim tome. Ograničen si samo toliko koliko sam sebe pritisneš, zar ne?“, istakla je Vonova.

Vonova je trenutno četvorostruka osvajačica Svetskog kupa, pored toga je osvojila 13 malih Kristalnih globusa u spustu, superveleslalomu i superkombinaciji. Broj njenih trijumfa u elitnom takmičenju trenutno je 59, a kako kaže još ne planira da stane u 28. godini.

„Možeš da se takmičiš do 34. godine, možda i duže. Ali, većina devojaka odustane od skijanja jer želi decu. Rekla sam da ću skijati do 2015. i Svetskog prvenstva u Vejlu i onda proceniti šta ću dalje. Rekla sam da ću možda biti tu do sledećih Olimpijskih igara ako me telo bude slušalo. Ali, sada ne znam“, rekla je Vonova.

 

Komentari