Vesti Lidzi Von uspela da osvoji globus u spustu

Lidzi Von uspela da osvoji globus u spustu

Lenzerheide, SUI | 13.03.2013. | SN
LindseyVonn 2233

Magla koja se nadvila nad švajcarsko skijalište Lenzerheide odnela je istorijsku priliku sjajnoj slovenačkoj skijašici Tini Maze da ove sezone osvoji male globuse u svim disciplinama Svetskog kupa.

Na završnici sezone u Lenzerheideu najpre je zbog vremenskih uslova otkazan spust skijaša, pa je mali globus pripao Akselu Lundu Svindalu, a u 15 časova su organizatori konačno odlučili da neće biti ni trke skijašica. Mali globus je tako "ni kriva ni dužna" osvojila Lindsey Vonn koja leži kod kuće i oporavlja se od teške povrede desnog kolena koju je zadobila na Svetskom prvenstvu u Schladmingu.

Maze je imala tek bod zaostatka za Amerikankom (340-339) i u današnjoj je trci samo trebala završiti među osvajačicama bodova (najboljih 15) kako bi prestigla Vonn. Svakako, treba spomenuti da su matematičke šanse imale i Maria Höfl-Riesch (272) i Stacey Cook (244). Magla je, međutim, učinila svoje i gurnula naslov u ruke Vonn kojoj je to 13. mali globus u karijeri i šesti uzastopni u spustu. Uz to, ima i četiri Velika globusa za ukupne pobede u Svetskom kupu.

Tina Maze, uprkos svemu, nema puno razloga za nezadovoljstvo. Već je osigurala Veliki globus s rekordnim brojem bodova (trenutno 2254), kao i mali globus u veleslalomu. Vodeća je  i u slalomu i superveleslalomu i u sledeća četiri dana imaće priliku da osigura pobede i u tim disciplinama.

Komentari