Vesti Les 2 Alpes, FRA - Letnje skijanje od 6. juna ???

Les 2 Alpes, FRA - Letnje skijanje od 6. juna ???

Les 2 Alpes, FRA | 01.05.2020. | raceskimagazine.it
les 2 alpes ete nicolafay 1a

Nažalost, skijaška sezona u francuskim ski centrima je prilično naglo prekinuta 15. marta 2020. zbog Korona virus krize.

Srećom, postoje ski centri gde i leti može da se skija, a to je, između ostalih, i Les Deux Alpes. Glečer se obično otvara za skijaše i snowboardere od sredine juna do početka avgusta. Zbog kreće zimske sezone, letnju ski sezonu žele da otvore nešto ranije od 06. juna.

Leto je prelepo vreme za boravak na planinama, sa mnoštvom aktivnosti u kojima se može uživati. U Les 2 Alpes-u pored letnjeg skijanja na glečeru, to su i planinski biciklizam, planinarenje, biciklizam, šetanje i razgledanje, opuštanje u termama ili samo sunčanje na terasama kafea.

Međutim, ...

Premijer Francuske Edouard Philippe je zvanično najavio: „U Francuskoj za sada nema fudbala,... profesionalni sport će započeti tek u septembru“. A onda opet: "Neće biti moguće igrati sportove na zatvorenim mestima, niti timske ili sportove sa kontaktom". To je to.

Sada se pojavljuju mnoge sumnje u spremnost Les Deux Alpes-a da otvori glečersko skijalište još 6. juna. Istina je da se skija na otvorenom, ali problem ostaje, okupljanje je teško izbeći. I onda još i sva logistika u hotelima za slučaj da će oni tada moći da se otvore.

Čekaju se zvanične odluke. Međutim, ako je Tour de France već odložen za kraj avgusta (29. avgust-20 septembar), biće teško i za letnje skijanje ove sezone.  

Sigurno bi ski centri sada trebala da počnu da pružaju aktuelnije infoprmacije i da sa vladom zemlje povedu dijalog šta im je činiti i o tome ažuriraju svoje satove. Svet skijanja želi i traži ove odgovore. Ako ne, da se zna da nema letnjeg skijanja. Ako bude, da se znaju pravila koja treba da se slede.

Da li se Les 2 Alpes otvara u junu? Sport u Francuskoj je stopiran do septembra ...

... sneg će se vratiti na obronke Les 2 Alpes sledeće zime, pa ćemo ponovo moći da razrežemo ski staze "dve Alpe".

 

Komentari