Vesti Kopaonik - Požar izazvan prilikom uništenja kasetnih bombi

Kopaonik - Požar izazvan prilikom uništenja kasetnih bombi

Kopaonik | 11.10.2012. | blic.rs
kopaonikpozar101012

Požar koji već drugi dan traje na širem području oko Pančićevog vrha na Kopaoniku, izazvan postupkom uništenja nađenih kasetnih bombi iz perioda NATO bombardovanja, zahvatio je oko 200 hektara borovnica, kleke, subalpske smrče i drugog niskog rastinja.
Oočekuje se da počne gašenje i iz pravca Leposavića.

    Pogledajte ekskluzivni video materijal sa Kopaonika o uništavanju kasetnih bombi što je i izazvalo požar - snimio Boban Karanović

     http://www.facebook.com/photo.php?v=3909066880323


Prema rečima Srđana Simovića, zamenika direktora Nacionalnog parka „Kopaonik“, vatrogasne ekipe na Kopaoniku uz pomoć kolega iz Raške, kao i radnika tog javnog preduzeća, uspele su do juče u podne da lokalizuju požar na pravcu Nebeske stolice – Pančićev vrh u dužini od jednog kilometara, ali ne i na delu teritorije koja pripada autonomnoj pokrajini Kosovo, površine od oko 200 kilometara.

-Požar se širi prema Leposaviću, jer na tom potezu ima dosta zaostalih kasetnih bombi iz perioda NATO bombardovanja. Očekijem da će u dogovoru sa Kforom vartrogasne jedinice iz Leposavića početi  gašenje vatre na ovoj teritoriji. Tim pre, jer požar preti da se proširi prema prostoru Crnog osoja, gde su kompleksi visokih šuma, u prvom redu bukve i hrasta – kaže Simović.

     Izvor:   G.Z.  blic.rs

Komentari