Vesti Kopaonik domaćin Evropskog zimskog festivala kompanijskog sporta 2018.

Kopaonik domaćin Evropskog zimskog festivala kompanijskog sporta 2018.

| 25.06.2014. | skis.rs
EFCSlogo480

Na sednici Generalne Skupštine Evropske Federacije kompanijskog sporta (EFCS) održanoj u italijanskom gradu Rikoneu, u oštroj konkurenciji za izbor Srbija je dobila domaćinstvo Evropskog zimskog festivala sporta 2018. godine.

Asocijacija Sport za sve Srbije, u saradnji sa Sportskim savezom Srbije, Turističkom organizacijom Srbije, MK Mountain Resort, JP Skijališta Srbije, podnela kandidaturu za organizaciju ovog događaja, a kandidatura je, većinom delegata, prihvaćena na Generalnoj Skupštini EFCS-a.

Sednici je prisustvovala četvoročlana delegacija Asocijacije na čelu sa predsednikom Velizarom Đerićem. Uspeh da dobijemo organizaciju Evropskog Festivala kompanijskog sporta je tim veći s obzirom na činjenicu da su zainteresovani za organizaciju ovog događaja bili nacionalni savezi Austrije, Italije i Švajcarske.

„Prema proceni funkcionera EFCS-a predsednika Didijera Beresa i generalnog sekretara Muse Lamija, očekuje se da na festivalu učestvuje preko 5.000 rekreativaca iz poznatih evropskih kompanija“, prokomentarisao je Velizar Đerić.

Jezdimir Marsenić, generalni sekretar Asocijacije je govorio o tehničkim detaljima Festivala i između ostalog rekao: „Festival će trajati pet dana i biće dobra prilika da se država Srbija, Turistička organizacija Srbije, grupacija hotelijera na Kopaoniku, JP Skijališta Srbije, a i Sportski savez i Asocijacija sport za sve Srbije, na čelu sa Ministarstvom omladine i sporta, prikažu u najboljem svetlu i učesnici ponesu najlepše uspomene iz naše države“.

Zimske igre se organizuju svake druge godine, a domaćin igara 1992. godine je bilo Sarajevo. Ove 2014. godine organizator je bio francuski ski centar Les Saisies koji se nalazi u okviru skijaške oblasti Espace Diamant.

     Detaljnije o Evropskoj Federaciji kompanijskog sporta (EFCS)

     Izvor: Sportski žurnal, Skijališta Srbije

 

Komentari