Vesti Jahorina - Spoveden postupak prodaje hotela Bistrica

Jahorina - Spoveden postupak prodaje hotela Bistrica

| 27.11.2018. | OC Jahorina
hotel bistrica zimi

U ponedeljak 26. novembra 2018. godine u hotelu Bistrica na Jahorini održan je postupak prodaje hotela Bistrica kako je i bilo utvrđeno Oglasom o javnoj prodaji nepokretnosti objavljenom 9. novembra 2018 godine. U roku ostavljenom u Oglasu dostavljene su dve ponude od kojih je samo jedna ponuda ispunjavala uslove utvrđene predmetnim potupkom prodaje.

Ponuđač "BATAGON INTERNATIONAL" AG KOLINPLATZ 10 6300 ZUG je ispunio sve uslove utvrđene Odlukom o načinu i uslovima javne nabavke prodaje nepokretnosti u svojini A.D.  OC Jahorina Pale – prodaja hotela Bistrica sa zemljištem ispod hotela i zemljištem koje je neophodno za redovnu upotrebu istog, i ponudio cijenu od 5.985.900,00 KM.

 

Hotel Bistrica je do pre godinu dana, kada smo preuzeli upravljanje OC Jahorina, bio u nezavidnoj poziciji sa veoma lošom perspektivom. Infrastrukturni radovi na planini i skijalištu doveli su do velikog interesovanja investitora za ulaganje na Jahorini i u hotel Bistrica u ovom slučaju, konkretno. Sada je došao novi investitor koji u planu ima ulaganje i čiji će dolazak rezultirati interesovanjem i privlačenjem novih posetilaca i novih investitora, ali ono što je još važnije uposliće nove zaposlene i lokalna preduzeća, što predstavlja veliku šansu za Jahorinu i Republiku Srpsku uopšte.", rekao je direktor Olimpijskog centra, gospodin Dejan Ljevnaić.

Hotel „Bistrica“ za zemljištem površine 5.570 metara kvadratnih, je prodat po početnoj cijeni od 5.985.900 KM.

Kupac je obavezan i da zaključi ugovore o radu sa radnicima koji su raspoređeni na rad u hotelu „Bistrica“, što uključuje i dio radnika zajedničkih službi Olimpijskog centra, sa uslovima iz ugovora o radu radnika koji važe na dan potpisivanja ugovora o kupoprodaji.

Pored toga kupac je morao dokazati i da ima najmanje 30 miliona KM na računu za ulaganje u hotel „Bistrica“ i dostaviti izjavu da neće mijenjati namjenu hotela narednih pet godina.

Švajcarska kompanija „Batagon“ je krajem prošle godine kupila i Fabriku akumulatora Sombor u stečaju, a srbijanski mediji su pisali da iza ove firme stoji biznismen Dalibor Matić, odnosno njegova supruga Slađana Matić.

 

Komentari