Vesti Jahorina - Otvorena ski sezona uz paljenje Olimpijskog plamena

Jahorina - Otvorena ski sezona uz paljenje Olimpijskog plamena

Jahorina | 11.12.2019. | OC Jahorina
jah opp19

Ovog vikenda 6-8. decembra 2019. na Jahorini je i svečano otvorena nova sezona puštanjem u rad lifta sidro Poljice.

Otvaranje zimske sezone 2019/20 na Jahorini obeležilo je simbolično paljenje Olimpijskog plamena koji će goriti tokom cele godine i podsećati na period Olimpijade na Jahorini. U paljenju plamena su učesvovali svetski prvak u džudou Nemanja Majdov i olimpijci i paraolimpijci: Miro Pandurević, Momo Skokić, Aleksandra Vasiljević, Žana Novaković, Tanja Karišik, Mirjana Granzov, Nijaz Memić i Jovica Goreta.

Potom je usledio najveći spektakl ikada zapamćen na Jahorini, gala koncert najpoznatijeg pop muzičara u modernoj istoriji - Bryan Ferrya. Gotovo dve hiljade ljudi imalo je priliku da uživa i horski pjeva sa pop legendom. O zainteresovanosti za ovaj audio i vizuelni muzički spektakl mnogo govori i činjenica da su karte nekoliko dana pre koncerta u potpunosti rasprodate. Jahorina je fantastičnim koncertom otvorila novu sezonu i najavila mnogobrojna iznenađenja za naredni period.

Olimpijski centar Jahorina je ponovo prvi u regionu pokrenuo skijalište, već od 4. decembra je moguće skijanje na ovoj planini. U prvim danima rada skijališta zabelježeno je povećanje prometa za gotovo dva puta. Svečanoj ceremoniji otvaranja zimske sezone prisustvovali su direktor Olimpijskog centra Jahorina gospodin Dejan Ljevnaić, predsjednik nadzornog odbora gospodin Nedeljko Elek, predstavnik kompanije Doppelmayr gospodin Bernard Kershbaum kao i visoki zvaničnici predstavnici Vlade Republike Srpske i ministarstva.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahoirna Dejan Ljevnaić je rekao: Realizovali smo 8 velikih projekata tokom leta i sve je završeno na vreme i u predviđenom roku što nam garantuje najuspešniju ski sezonu ikada. Jahorina je najveći biser Republike Srpske i zahvaljujem se Vladi RS na velikoj podršci i naradvno gospodinu Dodiku. Želim skijašima makar 140 dana skijanja i dobrog provoda na našoj planini!"

Skijanje na Jahorini je bilo moguće zahvaljujući kombinaciji prirodnog i veštačkog snega, a meteorološke prognoze govore da će sve više biti prirodnog snega.

Tokom prvih dana ski sezone biće odobravani i popusti na ski pasove do 50 posto.

Prošle nedelje je na Jahorini puštena u rad gondola koja je dobila ime po Emiru Kusturici, kao i jedna od ski-staza koja se zove po Novaku Đokoviću. U prethodnih nekoliko godina Vlada Republike Srpske preko Olimpijskog centra uložila je na Jahorini preko 70 miliona konvertibilnih maraka, pa je u ovom ski-centru osvežen vertikalni transport, uvedeni su letnji sadržaji, a izgrađena je i puštena u rad prošle nedelje kabinska gondola.

Ski-centar Jahorina ima ukupno 45 kilometara staza a među njima su i tri nove koje su probijene ove godine

Galerija slika

Komentari