Vesti Jahorina - Novo u ski centru u sezoni 2022/23

Jahorina - Novo u ski centru u sezoni 2022/23

Jahorina | 24.09.2022. | OC Jahorina
jah trnovo mat2022 1200x730

Ski centar Jahoirina u predstojeću zimsku sezonu 2022/23 ulazi sa brojnim novitetima. Radi se o infrastrukturnim projektima koji će dočekati ljubitelje skijanja i posetioce olimpijske planine, ali i odoprineti još većem uživanju u zimskim mesecima.

- Dva nova ski lifta
Broj instalacija vertikalnog transporta na Jahorini biće uvećan za 2 nova ski lifta.
U pitanju su novi ski lift tanjir „Oštra glava“ za najmlađe skijaše na stazi Trnovo, dužine 120 metara i novi ski lift sidro „Prača“, na istoimenoj stazi, dužine čak 900 metara. Duž novih ski liftova biće izgrađene nove ski staze i vezni putevi, ali i nove osvtljene staze za noćno skijanje.

- Osvetljenje novih ski staza
Instalacije nove rasvete postaviće se na stazi 1a koja vodi od vrha staze Poljice do polaza šestosjeda Trnovo, centralnoj stazi 6 na Prači i veznog puta 8a između staze Poljice i staze Novak Đoković, dužine 150 metara.
Tako će se već postojećih 5 kilometara staza za noćno skijanje upotpuniti sa 3.5 kilometara novosvetljenih staza po FIS standardima.
Jahorina postaje prepoznatljiva po noćnom skijanju, sada sa ukupno 8.5 kilometara staza za potpuno noćno uživanje.

- Staza za sankanje
Za mališane i njihove roditelje gradi se Staza za sankanje, na stazi 7, dužine 700 metara.

- Snowboard park
Ljubitelji snowboarda neizmjerno će uživati u novom „SnowBoard park“- u na stazi Trnovo, površine 3.000 kvadratnih metara, impozantno opremljenom preprekama i skakaonicama za izvođenje najzabavnijih trikova na snegu.

- Nadogradnja Olimpijskog bara
Reč je o izgradnji podijuma na platou ovog restoran-bara na 1.879 metara nadmorske visine, koji će kao i do sada biti sinonim za sjajan provod, zabavu i  after-ski žurkama koje organizuje tokom zimskih mjeseci.

--------------

- Pretprodaja ski karata za sezonu 22/23
Olimpijski centar Jahorina najavljuje akcijsku pretprodaju karata za sezonu 2022/2023 koja će krenuti od 1. oktobra i trajaće mesec dana. Popust na ski karte će iznositi 10% i kupovina će biti moguća na prodajnim mestima na Jahorini ali i putem webshopa. Popust važi na kategoriju pojedinačnih ski karata od minimalno šestodnevne ski karte. Cjenovnik ski karata na sezonu 2022/23 možete videti u galeriji

Galerija slika

Komentari