Vesti Jahorina - Izgradnja šestoseda Skočine teče po planu

Jahorina - Izgradnja šestoseda Skočine teče po planu

Jahorina | 13.09.2012. | oc-jahorina, palelive.com
DSCN6471palelive

Izgradnja šestoseda Skočine (Prača) teče planiranom dinamikom. Radovi na iskopu "temeljnih stopa" u završnoj su fazi. Od projektovanih 12 stubova, za 11 su iskopani temelji i naliveni betonom. Sada slede radovi na polaznoj stanici i prvom stubu. Nakon pripremnih radova krenuće se u postavljanje stubova pomoću helikoptera.

Po projektu, novi šestosed ide postojećom trasom (trasa dvoseda) sa malim ostupanjem u gornjem delu, a uskoro sledi i demontaža dvoseda. Za razliku od šestoseda Poljice i Ogorjelica koji su crveno crne boje, šestosed Skočine će biti plavo bele boje. Bele boje će biti stanice, a korpe plave boje. Završetak radova je planiran do početka zimske sezone 2012/2013.



Podzemna garaža za šestosed Poljice

 

U toku su radovi na izgradnji podzemne garaže za šestosed Poljice. Po projektu objekat je 6 metara ukopan u zemlju, a po proceni do sada je iskopano preko 80 % površine. Ubrzo slede pripreme za ugradnju betona. Radovi treba da budu završeni do početka decembra 2012.





Završeni radovi na garaži šestoseda Ogorijelica

 

Na zadovoljstvo mnogih ljubitelja skijanja i olimpijske planine Jahorine, završeni su radovi na garaži šestosjeda  Ogorjelica I. Osim garaže, završeno je i montiranje  "hauba" za sjedišta, koje će poboljšati uslove za skijaše

 

 

              Foto: palelive.com

Galerija slika

Komentari