Vesti Inline Alpine slalom - Osvojena medalja i na takmučenju u Češkoj

Inline Alpine slalom - Osvojena medalja i na takmučenju u Češkoj

Jirkov, CZE | 30.06.2016. | SK Besna kobila
sknk jun2016 5 640x389

Takmičari skijaškog kluba Besna kobila iz Vranja su tokom vikenda 25. i 26. juna 2016. učestvovali na dve trke otvorenog prvenstva Češke i jednoj trci Svetskog kupa u disciplini Inline Alpine Slalom. U mestu Jirkov, u konkurenciji 121. takmičara, oni su postigli zapašene rezultate.

 - Anastasija Stojanović prvog dana je osvojila 3. mesto, a u nedelju je zauzela 4. mesto,
 - Andrija Đorđević je u subotu bio 6., a u nedelju je trku završio na 5. mestu.
 - Anastasija Veselinović je prvog dana u okviru prvenstav Češke zauzela 9. mesto dok je u nedelju u trci Svetskog kupa zauzela 22. mesto.
 - Mia Dedinac je prvog dana zauzela 5. mesto iako je važila za glavnog favorita u svojoj konkurenciji. Sledećeg dana je opravdala epitet najbolje Srpske rolerašice i u okviru Svetskog kupa zauzela 16. mesto, što je najbolji rezultata u istoriji Srpskog roler sporta.
 - Mitra Branković takmičarka sportskog kluba Oxigen iz Niša je takođe nastupala na ovom takmičenju i oba dana se plasirala na 5.meso u svojoj konkurenciji.

Obe takmičarke ski kluba Besna kobila u Svetskom kupu su juniorke, a vozile su u seniorskoj konkurenciji pa je samim tim i njihov uspeh mnogo veći.

Treba napomenuti da je pobednica Svetskog kupa rođena 1990 godine i u zrelim takmičarskim godinama. Uspesi na međunarodnoj sceni nas još više motivišu i teraju da još više i vrednije radimo. Činjenica da se sa svakog međunarodnog takmičenja vraćamo sa medaljama u dečijim kategorijama, a da u seniorskoj konkurenciji pravimo sve bolje rezultate znači da se u našem klubu dobro i sistematski radi - istakao je trener kluba Đorđe Dedinac.

Sledeć takmičenje ih očekuje 30. i 31.07. u Italiji gde će se voziti četvrta ovogodišnja trka u Svetskom kupu i otvoreno prvenstvo Italije.

Odlazak takmičra na put realizovan je isključivo uz nesebičnu pomoć Grada Vranja i roditelja takmičara.

 

Galerija slika

Komentari