Vesti Hajla, Rožeje - Skijalište spremno za skijašku sezonu

Hajla, Rožeje - Skijalište spremno za skijašku sezonu

Rožaje, MNE | 07.12.2016. | FB-Ski centar Hajla Rožaje
hajla dec2016

U ski centru "Hajla" na Turjaku kod Rožaja su u ponedeljak 5. novembra 2016. zajedno sa timom koji je radio rekonstrciju lifta, testirali i u rad pustili ski lift kako bi se uverili u ispravnost i nesmetan rad istog.

Rekonstrukcija ski lifta je urađena još prošle godine a ove godine se planira zvanično puštanje u rad nakon prvih ozbiljnijih snežnih padavina.

Ekipa stručnjaka iz Bora koja je radila na reknstrukciji lifta je zadovoljna radom žičare (lifta) i u ski centru se nadaju dobroj i uspešnoj zimskoj sezoni.

Predhodnih meseci su se intezivno izvodili radovi na skijalištu u podnožju staze. Reč je o drenažnom kanalu koji je uspešno urađen i rešen je stalni problem. Na istom mestu se taložila i slivala velika količina vode što je pravilo velike probleme u tom delu staze.

Osim toga radovi su se izvodili na na samoj reci (potoku), gde je urađen propust, a isti može poslužiti kao most do samog skijališta. Ovo će pre svega biti značajno za prolazak ratraka (tabača snega) koji u ovom slučaju može nesmetano da se kreće od parking zone do staze i što je najbitnije njegova frekvencija je itekako omogućena ovom investicijom.

Ove dve stvari koje su realizovane itekako će uticati na uspešnost predstojeće zimske sezone, i što je najbitnije stvorili su se uslovi za otvaranje skijališta nakon što padne prva dovoljna količina snega.

Tokom leta izvođeni su radovi i na remontu ski lifta na stazi jedan.

 

Galerija slika

Komentari