Vesti Goran Jevremović je novi predsednik Skijaškog saveza Srbije

Goran Jevremović je novi predsednik Skijaškog saveza Srbije

Zlatibor | 21.06.2019. | zlatiborpress.rs, skisavez.rs
Goran Jevremovisss 960x584

Privrednik iz Čajetine Goran Jevremović izabran je za predsednika Skijaškog saveza Srbije.

Na Zlatiboru u hotelu Olimp u subotu 15.juna 2019. održana je Vanredna Izborna Skupstina Skijaškog saveza Srbije. Izabrano je novo rukovodstvo na čelu sa Predsednikom Skijaškog saveza Srbije gospodinom Goranom Jevremovićem.

Na sednici Skupštine delegati klubova i regiona izabrali su novo rukovodstvo Saveza čiji će članovi biti i bivši košarkaš Duško Savanović i glumac Dragan Jovanović - Gagi.

Goranom Jevremovićem, prvi predsednik saveza koji dolazi sa Zlatibora, izabran je većinom od ukupno 41 glasa na Skupštini, i najavio je da će težiti da se svi u Savezu ujedine i da će glavnu reč voditi struka:

Cilj mene kao predsednika i tima koji sam izabrao da se krene iz početka prema masovnosti zimskih sportova. Teška vremena su ispred nas, skijanje kao jedan od zimskih sportova je specifično po tome jer treba ogromna sredstva da se opredele za treninge, letnje pripreme. U timu koji sam izabrao svi su ljudi puni entuzijazma i ljubavi prema zimskim sportovima i svi se bave skijanjem. Napravili smo jedan plan i program koji je dosta ambiciozan da sa sponzorima, kojih u prethodnom mandatu nije bilo, povećamo budžet Saveza za 30 posto“, kaže Goran Jevremović i najavljuje da će novac koji Savez dobija od Svetske skijaške federacije (FIS), Ministarstava omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije biti prosleđivan klubovima.


Duško Savanović, bivši košarkaški reprezentativac Srbije završio je igračku karijeru u Italiji 2017. godine.

Savanović je igrao za nacionlni tim Srbije na SP 2010. u Turskoj i EP 2011. u Litvaniji. Branio je boje: FMP, Uniksa, Kahasola, Valensije, Efesa, Bajerna i Dinama Sasarija

Jevremović je sa Ski klubom Čigota bio uspešan organizator međunarodne trke na Torniku, a pre poslovne karijere sa preduzećima Transkop i Metaloplastika je bio državni reprezentativac u nordijskom skijanju, a njegov sin Rašo, koji je napravio pauzu u karijeri, je bivši prvak Srbije u alpskom skijanju.

Za potpredsednike SSS su izabrani Predrag Blagojević, Aleksandar Aškrabić i Mirko Tošić.

Izvršni odbor činiće predsednik Ivan Mirković, Duško Savanović, Darko Križan, Dragan Jovanović, Miloš Petaković, i predstavnici najuspešnijih klubova iz prošle sezone: Đorđe Bajić (BSK-alpsko), Ivan Pešić (Niš-alpsko), Aleksandar Ivanović (Ares-alpsko), Biljana Milenković (ABC-snoubord) i Janko Ilić (Zvezda-nordijsko). U narednim upravljački potezima biće određeni sastavi stručnih odbora za granske sportove – alpsko skijanje, nordijsko skijanje i snoubord.

Članovi Nadzornog odbora: Vladimir Jovanović - predsednik N.O. ; Mira Zlatić i Ivan Pantelić.

Članovi Disciplinske komisije: Miroslav Ćurčić - Predsednik D.K. ; Marko Pantović i Dragan Matijević.

Zanimljivo da je Duško Savanović nakon bogate košarkaške karijere upravo na Zlatiboru naučio da skija, a u izvršnom odboru će imati ulogu da svojim sportskim ugledom, između ostalog, pomogne funkcionisanje Saveza. Saopšteno je da će Izvršni odbor u dogovoru sa klubovima i stručnim licima raditi na obezbeđivanju uslova za skijaški sport.

Na momente emotivno zasedanje obeležila je i razočaranost potezima prethodnog rukovodstva, koje je smenjeno na prethodnoj skupštini 21. maja. U kritikama je prednjačio Todor Ignjatović, otac najbolje srpske skijašice Nevene Ignjatović, kojem su delegati najpre glasanjem dozvolili da učestvuje u radu Skupštine jer je od ranije suspendovan.

Sednici je prisustvovao i Damir Rastić, reprezentativac Srbije na prethodnim Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Mandat novog rukovodstva traje do 2022. godine, odnosno do završetka olimpijskog ciklusa posle ZOI u Pekingu.

Konstitutivna Sednica Izvrsnog Odbora zakazana je za petak 21.06.2019 u Beogradu.

Pored izbora organa Saveza, usvojeni su Izvestaji o radu, i finansijski izvestaji za 2018 godinu.

Novi Članovi saveza su:
Skijaški klub „Jastrebar“ iz Kaone- Lučani,
Sportsko Udruženje „ViA Stars“ iz Beograda,
Sportsko Skijaško Udruženje „BorSki Tim“ iz Bora i
Sportsko Skijaško Udruženje „Crvena Zvezda“ iz Beograda.
 

            Izvor, foto:  zlatiborpress.rs,   skisavez.rs

=============================

Održana je prva konstitutivna sednica Izvršnog odbora SSS u petak 21. juna 2019.
Formirani su odbori u alpskom i nordijskom skijanju, kao i u snowboardu. Potvrdeni su članovi sudijske komisije, lekarske komisije, komisije paraolimpijsko skijanje, komisije za medije i odnose sa javnošću kao i komisije za skijaške skokove! Sednicom je presedevao Ivan Mirković predsednik Izvršnog Odbora SSS.

 

 

Galerija slika

Komentari