Vesti Goč, Kraljevo - Skijanje na Dobrim vodama do Nove godine, nabavljen tabač snega

Goč, Kraljevo - Skijanje na Dobrim vodama do Nove godine, nabavljen tabač snega

Goč, Kraljevo | 19.12.2021. | RTVKV
Ratrak14.12.2021 kroz Kraljevo 960x584

Skijanje na Dobrim vodama na Goču se može očekivati do Nove godine. Nabavljen tabač snega.

Interesovanje za skijanje na Goču je veliko. Mnogo je poziva vezanih za početak skijanja na Maloj stazi na kojoj je krajem prošle godine postavljen novi ski lift, čiji je tehnički prijem odrađen i lift je zvanično predrat na upotrebu, ali ima nerešenih problema oko ski staze... - izjavio je direktor dečijeg odmarališta Goč Ivan Milić u utorak 14 decembra 2021., za Regionalnu televiziju Kraljevo i Ibarske novosti.

Ostalo je da se sa Javnim preduzećem Srbija šume i Šumarskim fakultetom, papirološki srede problemi vezani za zemljište na kome se nalazi ski staza. Iskreno se nadamo da ćemo do Nove godine imati skijanje na Goču - naveo je Milan Milič.

Kupljen je i tabač za sneg, koji je u međuvremenu već transportovan na Goč. Polovan tabač star 10 godina nabavljen je Sredstvima Grada Kraljevo i Dečije ustanove Goč. Očekije se da će ovaj tabač zadovoljavati standarde za malu, ali i za veliku ski stazu za koju se očekuje da u narednom periodu bude opremljena dvosed žičarom prenetom sa Kopaonika i da se i ona stavi u funkciju skijanja.

Daćemo sve od sebe da pripremimo ski stazu, da uradimo stazu gde se deca sankaju i kliskaju i da našim sugrađanima i ostalim koji dolaze iz drugih gradova omogućimo sve one blagodeti koje planine pod snegom pružaju - rekao je Milan Milić.

Problem parkiranja na planini, pre svega za potrebe dnevnih skijaša, rešiće tako što će se otvoreni sportski tereni tokom zime pretvoriti u parkiralište.

Put prema dobrim vodama na Goču (sa kraljevačke strane) se redovno čisti i prohodan je. Zimska oprema na vozilu a po potrebi i lanci su obavezni. Put održava Preduzeće za puteve Novi Pazar.

    Izvor: Prilog RTVKV Zimska sezona na Gocu
    Foto: youtu.be - screen shot: https://youtu.be/ukJ-DOal5hY

Komentari