Vesti Fruška Gora - Otvoren prvi snowboard park u Vojvodini

Fruška Gora - Otvoren prvi snowboard park u Vojvodini

Fruška Gora | 13.02.2012. | snb-life.org
Image00013n

U nedelju 12. februara 2012.g. je otvoren prvi snowboard park u Vojvodini na Brankovcu – NP Fruška gora. Tačno u podne presekavši vrpcu Stanislav Altkorn, Predsednik Udruženja SNB lajf koje i stoji iza celog projekta, je simbolično otvorio mesto koje su godinama priželjkivali mnogi snowboarder-i i skijaši iz svih mesta kojima je Fruška gora na pola sata-sat vožnje kolima.

Udruženje SNB life se posebno zahvaljuje Šumskoj zajednici Beočin, Gradu Novom Sadu, Opštini Beočin, NP Fruška gora, Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode i svim svojim članovima, jer aktivnim angažovanjem svih ovaj projekat je uspešno izveden.

Otvaranju je prisustvovao veliki broj snowboarder-a iz Novog Sada, Šapca, Beočina, Beograda, ali je bio i oni koji su stigli iz Kragujevca, kao i proslavljenih snb vozača, da zajedno sa drugim zaljubljenicima u ovaj sport proslave prvi park u Srbiji koje je izvelo jedno udruženje građana.

Kroz jak sneg probijala se muzika, dok je sve prisutne na minus 10 grejalo kuvano vino i čaj, kao i atraktivni skokovi na kikeru od 1,8 m ili trikovi na boksu. Manji kiker je bio namenjen za one najmlađe i početnike, dok je rail prevezlo samo nekoliko najiskusnijih.

Ovu sezonu de park raditi bez ski lifta, dok je za slededu planirana nabavka istog, kao i tabača koji bi pomogao u spremanju staze i postavci elemenata.

Snowboard park Brankovac de raditi sve dok bude dovoljno snega za nesmetano spuštanje, a put kojim se preporučuje dolazak iz Novog Sada je – Sr. Kamenica – Rakovac – Zmajevac – Brankovac.


www.snb-life.org

Galerija slika

Komentari