Vesti Fischer race team je kompletan - svi ugovori su potpisani

Fischer race team je kompletan - svi ugovori su potpisani

AUS | 16.06.2016. | fischersports.com
gepafull640x389

Kada jedna sezona završi, druga počinje, a tu je mnogo dešava u Fischer-u. Ugovori su potpisani i šef takmičaskog tima Siegi Voglreiter je veoma zadovoljan svojom ekipm. Philipp Schörghofer (AUT), Thomas Fanara (FRA), Manfred Mölgg (ITA), Daniel Yule (SUI) i aktuelni svetski šampion u slalomu Jean-Baptiste Grange (Žan-Batist Granž) (FRA) nastavili su sa daljim poverenjem u Fischer ski opremu i ostaju lojalni svom ski brendu i u sezoni 2016/17. u kojij se održava i Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju.

Pored onih koji su produžili ugovore tu su i nova lica u timu. Češki skijaš Krystof Kryzl je sada u ekipi i učiniće Fischer trkačku porodicu još jačom.

"Posebno sam srećan što se naš tim nije mnogo promenio. Uspeli smo da produžimo skoro sve dosadašnje ugovore, što će svakako biti glavna prednost za nas u narednoj sezoni. Mi smo sjajan tim, jer radimo mnogo a sve u saradnji sa našim sportistima. Nova dostignuća i tehnologije su od izuzetne važnosti za nas i možete videti da sportisti veruju u svoju opremu... Računamo na dugoročnu, održivu saradnju a to brine mnoge od njih jer su mladi", kaže Trke direktor Voglreiter.

Predstojeća sezona će posebno biti vrlo uzbudljiva za jednog člana Fischer race porodice. Žan-Batist Granž će imati priliku da brani svoju WSC titulu svetskog prvaka - i to neće biti lako na bilo koji način. "Znam da ću se takmičiti protiv nekih veoma dobrih slalom skijaša i ne smem sebi da dozvolim greške. Međutim, i dalje sam uveren da sam opet u stanju da osvojim prvo mesto. Odlično partnerstvo sa mojom ski kompanijom je posebno važno za mene. ja ću se takmičiti u trkama sa novim ski cipelama koje smo već testirali prošle zime. Moja očekivanja su veoma visoka, sa novim setapom opreme ću definitivno napraviti još jedan veliki korak napred", kaže aktuelni svetski šampion.

Oči će u budućnosti takođe biti uprte i na Stefana Brennsteinera, austijakog skijaša iz Salzburga. Zahvaljujući njegovim fantastičnim rezultatima i pobedi u ukupnom plasmanu Europa kupa u veleslalomu, 25-godišnjak, koji dolazi iz Fischer tima perspektivnih i bio je sa Fischer-om celog života, sebi je obezbedio kartu za GS Svetski kup. "Mladi i gladni", takmičari su i Kathi Truppe (AUT), Ricarda Haaser (AUT), Simone Wild (SUI) i Charlotte Chable (SUI), koji su već prošle sezone postali sila na koju treba računati, će nesumnjivo nastaviti da budu izazov za vrhunske takmičare u budućnosti.

Tu će takođe biti interesantno videti kako će skijati Philipp Schörghofer (AUT), Daniel Yule (SUI), Roland Leitinger (AUT), Aleksandr Khoroshilov (RUS), Sarka Strachova (CZE) i Thomas Fanara (FRA). Svih šestoro sportista se smatraju favoritima za narednu sezonu. Fanara posebno, koji je proslavio svoju prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u St. Moritzu i u finalu Svetskog kupa, zagorčaće život  ostalim vrhunskim takmičarima.

Steven Nyman (SAD) je već poznato lice sa postolja. Nyman je imao odličnie performanseu poslednje četiri spust trke u sezoni, završivši na 3., 2., 3. i 2. mestu.

Vincent Kriechmayr se svojom prvom pobedom na Svetskom kupu u Super G, i sa ostalim dobrim plasmanima borio za mali Kristalni globus do samog kraja u finalu sezone.

The Fischer Race Family – a great team to look forward to!

Fischer Race Family team:

Galerija slika

Komentari