Vesti Falun 2015. - Počinje FIS Svetsko prvenstvo u nordijskom skijanju

Falun 2015. - Počinje FIS Svetsko prvenstvo u nordijskom skijanju

Falun, SWE | 18.02.2015. | Eurosport.com
falun2015640x389a

Samo tri dana nakon smotre najboljih alpskih skijaša sveta u Biver Kriku, počinje i FIS SP u nordijskim disciplinama u Falunu, od 19. februara uz direktne prenose na kanalima Eurosporta.

Svetsko prvenstvo u nordijskom skijanju će se održati od 19. februara do 3. marta u Falunu u Švedskoj, gde će se najbolji takmičari sveta nadmetati u sve tri discipline, u skijaškom trčanju, ski skokovima i nordijskoj kombinaciji, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Svetska prvenstva se održavaju još od 1931. godine, a od 1985. svetski šampioni nose laskavu titulu tokom dve godine.

Na Svetskom prvenstvu u Švedskoj nastupiće devet takmičara iz Srbije, pet u muškoj i četiri u ženskoj konkurenciji i to: Džejlan Papić, Rejhan Šmrković, Mirso Shawny, Aleksandar Jelic i Dževad Hadžifejzović, u muškoj i Inesa Zekić, Džejlana Hasimovic, Maida Drndić i Anja Ilić, u ženskoj konkurenciji.
Sa njima su treneri: Elsan Ekan Zekić, Radosav Jelisijević i Tihomir Milosavljević i Aleksandar Šuki Milenković.

Eurosport će direktno pratiti sva takmičenja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Intenzivnim prenosima biće dočekani novi šampioni u devet kategorija u skijaškom trčanju, četiri u nordijskoj kombinaciji i pet u ski skokovima. Svaki direktan prenos doneće najavu predstojećih takmičenja, kao i analizu minulih. Eurosportovi eksperti, Martin Šmit i Per Elofson, zajedno sa reporterom Sebastienom Tiferom, sa lica mesta će podeliti svoja razmišljanja i najnovije vesti sa ljubiteljima nordijskog skijanja.

Dve ekipe Eurosporta će pokrivati Svetsko prvenstvo u Falunu, jedna će biti zadužena za intervjue, koje će uživo raditi iz “miks zone”, kao i za različite izveštaje, dok će drugi tim intenzivno pratiti poljski tim tokom čitavog dana, odnosno gledaoci će biti u prilici da spoznaju kako izgleda životni ritam takmičara tokom prvenstva.

Po okončanju smotre nordijaca u Falunu, Eurosport će u jednosatnoj emisiji prikazati sve uzbudljive trenutke sa dvonedeljnog takmičenja u Švedskoj.

          Eurosport - Predrag Vukanović

Galerija slika

Komentari