Vesti Eurosport - Najava zimskih sportova za decembar 2015

Eurosport - Najava zimskih sportova za decembar 2015

| 05.12.2015. | http://tv.sb.eurosport.com
es titre 39lo

Eurosport 2015. godinu završava u novom ruhu i u velikom stilu, na najlepšim brdima i stazama FIS Svetskog kupa. Fantastični vikendi su pred gledaocima Eurosporta, tokom kojih će uživati u alpskom skijanju, biatlonu, skijaškom trčanju, ski skokovima i nordijskoj kombinaciji. Pomenuta takmičenja su uvod za najvažnije takmičenje u decembru, za turneju “Četiri skakaonice”. Tokom Božića, gledaoci će videti reprize svih najvažnijih takmičenja iz minule godine, kao i tradicionalni WATTS, koji će se emitovati tokom celog prvog dana praznika.

EUROSPORT U NOVOM RUHU – "RASPLAMSAJ SVOJU STRAST"

Eurosport poziva sportske fanove širom sveta da ‘Rasplamsaju svoju strast’ otkrivajući svoj novi identitet brenda, koji će označiti novo poglavlje za sportski kanal u vlasništvu kompanije Discovery.

Novi identitet je otkriven 13. novembra, promocija je ispraćena sloganom ‘Rasplamsaj svoju strast’, dok je na društvenim mrežama podržano #sharemypassion kampanjom, koja ohrabruje fanove da podele svoje priče o neverovatnim poduhvatima na koje su spremni kako bi pokazali svoju ljubav prema omiljenom sportisti, timu ili sportu.

Prepoznatljiv, karakterističan i pristupačan, novi identitet će lansirati Eurosport u 21. vek, ali i ispoštovati svoje nasleđe puno inovacija i stručnosti koji su deo DNK Eurosporta već više od 25 godina.

U punom vlasništvu Discovery mreže, Eurosport je uživao u uspešnoj sportskoj godini punoj promena. Ta godina je obeležena zaključenjem ugovora o prenosu Olimpijskih igara širom Evrope čime Eurosport dugoročno preuzima odgovornost da prenosi nezaboravna iskustva i da bilo kad, bilo gde i putem bilo kog uređaja dopre do fanova sporta svih godina.

Piter Haton (Peter Hutton), Izvršni menadžer kanala Eurosport izjavio je: „Eurosport se čvrsto pozicionirao kao prepoznatljivo ime u svetu sporta i sada, pod vlasništvom kompanije Discovery, ubrzavamo naš rast i oživljavamo brend kako bismo se što bolje povezali sa našim fanovima.”

„Predstavljanje novog identiteta brenda je veliki napredak koji će pomoći da Eurosport postane omiljeni kanal za sve ljubitelje sporta. Naš novi slogan, orijentisan ka fanovima, ‘Rasplamsaj svoju strast’ objašnjava kako je ovo bila godina transformacija i promena za Eurosport.

“Obezbedili smo ekskluzivna prava za lokalne sportske fanove na svakom tržištu, koja nam omogućavaju da uživo prenosimo sva četiri gren slem teniska turnira (Belgija), svaku bitnu fudbalsku ligu Evrope, najveće moto trke, svaku važnu biciklističku trku i naravno bićemo dom Olimpijskih igara u Evropi u periodu od 2018. do 2024. godine.”

“Proširili smo produkciju kako bismo mogli da ispričamo velike sportske priče na inovativniji način, a kao rezultat postigli smo rekordan rejting za mnoge velike događaje u 2015. godini. Veoma smo uzbuđeni što je danas sve to obuhvaćeno sasvim novim identitetom i jezikom, podržavajući strast fanova prema sportu. ”

SKI SKOKOVI – TURNEJA ČETIRI SKAKAONICE

Eurosport ljubitelje ski skokova vodi na specijalno putovanje po Evropi tokom decembra, na kojem će pratiti letove preko brda širom Evrope, od Nemačke do Finske, preko Norveške i Rusije, sve do povratka u Nemačku, gde krajem meseca startuje turneja “Četiri skakaonice”. Svake godine od 1952. Nemačka i Austrija su domaćini takmičenja, o čijem osvajanju mašta svaki ski skakač. Pobednik turneje je sportista sa najviše osvojenih poena na sve četiri skakaonice.

Legenda turneje je Jane Ahonen, jedini sportista koji je pet puta trijumfovao. Njegova četvrta titula je ostala upamćena, jer je te 2006. godine prvi put u istoriji viđena deoba prvog mesta, jer je i Jakub Janda sakupio isti broj bodova. Nemačka je najuspešnija nacija sa 16 pobeda, 15 je zabeležila Finska, Austrija 14, a Norvežani su deset puta pobedili.

Nova FIS sezona, koja je startovala krajem novembra u Klingentalu, na svom vrhuncu biće od 31. decembra do 6. januara, kada su na programu “Četiri skakaonice”, Oberstdorf i Garmiš-Partenkirhen u Nemačkoj i Insbruk i Bišofshofen u Austriji. Olimpijski šampion iz 2002., četvorostruki šampion sveta i pobednik 28 takmičenja Svetkog kupa, Martin Šmit je postao član zimskog tima Eurosporta. Tokom cele sezone, Šmit će biti prisutan na svakom borilištu, gde će pre i posle takmičenja u direktnom prenosu dati svoju analizu.

Direktni prenosi turneje “Četiri skakonice” počinju već 28. decembra, kada će gledaoci moći da prate kvalifikacije za glavno takmičenje u Oberstdorfu, koje je na 137m dugoj skakonici na programu dan kasnije. Tradicionalno, ski skakači Novu Godinu dočekuju u Garmiš-Partenkirhenu, gde su za 31. decembar zakazane kvalifikacije za glavno takmičenje koje je na programu prvog dana 2016. godine.

ALPSKO SKIJANJE – FIS SVETSKI KUP

Alpski skijaši i skijašice decembar dočekuju u Severnoj Americi. Muškarce prva takmičenja očekuju u Biver Kriku, gde je prošle sezone održano Svetsko prvenstvo. Čuvena staza “Ptica grabljivica” izvući će maksimum iz svakog takmičara tokom spust i super-veleslalom trka, kao i na veleslalomu. Dok se muškarci budu takmičili u Americi, njihove koleginice okupiće se u Lejk Luizu u Kanadi, gde će na programu biti brzinske discipline. Ćetil Jansrud i Hanes Rajhelt su bili najbrži prošle godine, Ted Ligeti je slavio u veleslalomu, dok su među damama najbrže bile Tina Maze, Lindzi Von i Lara Gut.

Drugog vikenda meseca decembra, muškarci nastavljaju takmičenje u brzinskim disciplinama u Val d’Izeru, francuskom ski centru koji se smatra prestonicom alpskog skijanja, jer je prvo takmičenje održano pre 60 godina. Devojke iz Kanade putuju u Švedsku, gde će u Oreu voziti veleslalom i slalom.

Poslednjeg vikenda pre Božića, muškarci će voziti spust na čuvenoj Saslong pisti u Val Gardeni. Staza u Dolomitima iz svakog takmičara izvlači maksimum, prva deonica je strma i zaleđena, donji deo staze je brz i tesan, ledeni zavoji u “Cislatu” i “Finiš šusu” zahtevaju mnogo snage i besprekorne tehnike. “Kamilje grbe” su zaštitni znak trke u Italiji i deonica od koje strahuju svi skijaši, jer se skoku prilazi brznama od preko 120km/h, a nakon što se skijaš odvoji od pistet, neko vreme ne vidi ništa, jer leti na samo par metara visine iznad strmine, dok je doskok na 60-70 metara od “grbe”.

Takmičenjima u Alta Badiji (veleslalom i paralel veleslaom), Madoni di Kampiljo (slalom) i u Santa Katerini (spust), alpski skijaši završavaju predbožićnu turneju u Italiji.

BIATLON – IBU SVETSKI KUP

Ove sezone svi biatlon putevi vode ka Oslu u Norveškoj, gde će se u martu održati Svetsko prvenstvo. Krajem novembra i početkom decembra, prvi obračunu biatlonaca zakazani su na mitskom strelištu u Estersundu u Švedskoj.

Bjorn Bjorndalen je definitivno odlučio da okonča fantastičnu karijeru, a mlade snage će pokušati da pronađu način da nadmaše Francuza Martina Furkada, koji će napadati svoj peti Kristalni globus. Komentator Eurosporta Fransoa Šloterer imenovao je Johanesa Boa za “budućeg lidera tima Norveške”. “On je talentovan, naporno trenira, veoma je brz na skijama, još od juniorskog doba, imao je priliku da trenira sa velikanima poput Bjorndalena, Emila Svendsena, kao i uz svog brata Tarjeija.”

Nacionalni švedski stadion poželeće dobrodošlicu najboljim timovima, uključujući i beloruski, za koji neće nastupiti Darija Domračeva. Trostruka olimpijska šampionka je tokom leta najavila da će propustiti početak sezone zbog mononukleoze.

Ruski tim sa velikim ambicijama ulazi u novu sezonu. Olimpijski pvak i prošlosezonski vicešampion Svetskog kupa, Anton Šipulin ima specifičan program treniranja, odvojeno od tima. “Ove godine Ivan Čerecov se pridružio meni i Volkovu. Sada nas je troica u našem malom timu. Naravno, sada je mnogo lakše, jer ima više komuniciranja, više različitosti u trenažnom procesu. Verujem da će to dati dobar rezultat, jer sparing partner je važan u kontekstu funkcionalnosti treninga, ali i psihološki”, rekao je Šipulin za IBU.

          Predrag Vukanović - Eurosport

Komentari