
Ski staza „Crni vrhâ€, u okviru DivÄibare Ski Resorta, biće otvorena za javnost u nedelju, 24. decembra.
Na ski stazi Crni vrh u toku su pripreme staze za otvaranje ski sezone 2017/2018. Zahvaljujući sistemu za veÅ¡taÄko osnežavanje, koji je proÅ¡le godine uveden na stazu, kao i blizine velikim gradovima zbog Äega je na skijanje moguće doći Äak i na dan, DivÄibare postaje sve atraktivnija turistiÄka destinacija za skijaÅ¡e i bordere, kao i za one koji žele da nauÄe da skijaju.
“Od trenutka kada su se stekli povoljni vremenski uslovi za pravljenje veÅ¡taÄkog snega, naÅ¡ tim radi u tri smene. Do nedelje, staza će biti potpuno spremna sa dovoljnom koliÄinom utabanog snega. Ovo je naÅ¡a druga skijaÅ¡ka sezona od kada smo zakupili stazu na period od petnaest godina. Nadamo se da ćemo ove godine imati viÅ¡e skijaÅ¡kih dana u odnosu na prethodnu sezonu, kao i dobre vremenske uslove za održavanje staze.†– izjavio je ÄŒaslav Maksimović, direktor DivÄibare Ski Resorta.
U predstojećoj sezoni na ski stazi Crni vrh planirani su raznovsni događaji, promocije i vikend žurke, a u pojedinim danima radiće avantura park i zip line, koji se nalaze u neposrednoj blizini staze.
Na stazi je organizovana škola skijanja, objekat za iznajmljivanje opreme, dežuraće zdravstvena služba i Gorska služba spasavanja Srbije, a kako bi korisnici usluga uvek imali uvid u stanje na stazi – instalirane su web kamere.
Cena jednodnevne karte je u rasponu od 800 do 1.300 dinara, a novina za ovu godinu je “karta 4 sata†Äija cena je od 600 do 900 dinara. Za ski kartu od 6 dana cena se kreće od 4.200 do 6.800 dinara, dok je cena ski pass-a za 10 dana u sezoni od 6.000 do 9.800 dinara. Besplatna vožnja važi za decu uzrasta do 5 godina.
Ski staza „Crni vrh“ duga je 850 m, sa visinskom razlikom od 180 metara. Poseduje dvosednu žiÄaru, kapaciteta 1200 skijaÅ¡a na sat. Staza po meÄ‘unarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena i namenjena je veÅ¡tijim skijaÅ¡ima.
Radno vreme staze je svakog dana od 9 do 16 Äasova. Ulaz na žiÄaru, na dan otvaranja, biće 500 dinara.
Â