Vesti Cazin, BIH - Novo skijalište na lokalitetu Stovrela

Cazin, BIH - Novo skijalište na lokalitetu Stovrela

Cazin | 05.08.2019. | e-kapija
cazin 100x608

Vizija menadžmenta poduzeća “Hand-export-import” d.o.o. je da grad Cazin na lokalitetu “Stovrela” dobije svoje prvo skijalište sa ski liftom kao i snow tubing stazu.

U skoroj budućnosti investitor planira da započne radove na izgradnji skijaške staze, ski lifta, sistema za veštačko osneživanje kao i prateće sadržaje skijališta. Predloženom investicijom biće dodatno obagaćena ukupna turistička ponuda Stovrela, grada Cazin kao i Unsko-sanskog kantona.

Dana 15.07.2019. godine potpisan je Ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje objekata za rekreaciju, sport, turizam i ugostiteljstvo na šumskom zemljištu –  koje se nalazi na području grada Cazina.

Ugovor o koncesiji potpisali su ministar privrede u Vladi USK Nijaz Kadirić i direktor poduzeća “Hand-export-import” d.o.o., Cazin Muhamed Handanagić. Ugovoru o koncesiji prethodila je izrada Studije ekonomske opravdanosti dodele koncesije za izgradnja i korišćenje objekata za rekreaciju, sport, turizam i ugostiteljstvo na šumskom zemljištu, koja je odobrena od strane Komisije za koncesije USK.

Takođe, Gradsko vijeće Cazin svojom Odlukom je dalo saglasnost za pokretanje postupka dodele koncesije tenderskim putem. Koncesija se dodjeljuje na vremenski period od 30 godina.

Galerija slika

Komentari