Vesti Bodi Miler se ne vraća ove sezone

Bodi Miler se ne vraća ove sezone

| 17.01.2013. | B92

Američki skijaš Bodi Miler objavio je da je odlučio da propusti i ostatak ove sezone i koncentriše se na naredno, posebno na Zimske olimpijske igre u Sočiju. Miler je propustio dosadašnji deo sezone zbog operacije kolena prošlog proleća, a ranije je istakao da će se vratiti na stazu tek kada bude potpuno spreman. Sada ističe da očekuje da će mu, kada završi oporavak, koleno biti jače nego što je bilo u poslednjih deset godina.

„Teško mi je to što ću propustiti celu sezonu, ali je odluka bila laka kada se pogleda šta me sve čeka naredne. Moje koleno bi trebalo da bude mnogo jače nego što je bilo od vremena kada sam ga povredio 2001. godine. Prošla godina je bila sjajna za mene, oženio sam se, supruga mi je trudna, tako da sam uživao u tom slobodnom vremenu sa njom i sa ćerkom“, rekao je Miler, „Mnogo puta do sada sam rekao da je motivacija najbitnija stvar za mene po pitanju skijanja, a sada sam neverovatno motivisan, posebno zato što znam da me čekaju poslednje Olimpijske igre“.

Miler drži američki rekord po broju pobeda u Svetskom kupu sa 33 trijumfa i do ove sezone nije propustio nijednu još od debija u elitnom takmičenju 1997. godine. Takođe, vlasnik je rekord po broju startova zaredom, pošto je skijao 136 trka od marta 2002. do januara 2006. godine, a ujedno je i najtrofejniji američki skijaš na Olimpijskim igrama.

Komentari