Vesti Biatlon - Dobar plasman Milanka Petrovica na 6.IBU Biatlon Cupu u Italiji

Biatlon - Dobar plasman Milanka Petrovica na 6.IBU Biatlon Cupu u Italiji

Val Martello, ITA | 03.02.2013. | Skijanje.rs, IBU
biatlonmartelllogo2013b

U italijanskom biatlon centru Martell-Val Martello od 01.-03.02.2013. je održan IBU Cup Biathlon 6 na kome su učetvovali i biatlobci Srbije Milanko petrović i Dejan Krsmanović. U subotu je vožen sprint na 10km sa dva izlaska na strelište na kome je Milanko zauzeo 26. mesto i izborio pravo za učešće u današnjoj poteri. Plasman je izboren u jakoj konkurenciji među 116 takmičara koji su završili trku.

Nakon završene sprint trke prvog takmičarskog dana, Milanko Petroviće je za Skijanje.rs izjavio:

Na trci je bilo dosta teško, pored toga što je staza na visini od 1800 m gde je teško za disanje, bili su loši i vremenski uslovi - duvao vetar i povremeno padao sneg.
Nakon prvog odvoženog kruga skije su se malo bolje ponašale i bili su brže. Na prvom pucanju sam malo sporije došao i duže sam pucao nego inače, sa namerom da budem bez promašaja što sam i uspeo. U drugom krugu sam malo bolje skijao i došao na drugo pucanje u stojećem stavu. Već je bilo problema na strelistu malo je duvao vetar što je doprinelo da promašim prva dva i zatim kada se vetar malo smirio iskoristio sam da pogodim sledeća tri hitca. Poslednji krug sam dosta dobro izvozio i od 34.mesta gde sam izasao posle strelišta, u poslednjem krugu sam uspeo da se pomerim na 26. mesto gde sam i zavrsio trku.

Dosta teška trka, svi favoriti su dobro pucali i skijali, tako da je bilo rezultatski baš tesno za prvih 10
- zaključio je na kraju Milanko Petrović.

Drugi naš takmičar Dejan Krsmanović je sprint trku završio na 89. mestu i nije izborio plasman među prvih 60 za učešće u poteri.

U nedelju 03.02.2013. Milanka su na trci Potere na 12,5 km sustigla osmorica takmičara, tako da je trku završio na 34 poziciji. Tokom trke potere je bilo četiri izlaska na strelište. U prva tri kruga je imao po 2 promašaja a u poslednjem četvrtom 3, pa je sa ukupno 9 promašaja, odnosno kaznenih krugova rezultat bio nešto lošiji od jučerašnjeg sa ukupnim zaostatkom od 4:49.6 za pobednikom Erlendom BJOENTEGAARD iz Niorveške.

Komentari