Vesti Bansko - Pobeda Lindzi Von u superveleslalomu

Bansko - Pobeda Lindzi Von u superveleslalomu

Bansko, Bugarska | 26.02.2012. | b92.net
lindyivonn2

Američka skijašica Lindzi Von trijumfovala je na pretposlednjem superveleslalomu sezone, održanom u bugarskom Banskom. Vonova, koja je još pre nedelju dana obezbedila Kristalni globus u toj disciplini, u vremenu od 1:15.66 minuta došla je do 51. pobede u karijeri i tako samo još povećala svoju prednost u generalnom plasmanu Svetskog kupa.

Drugo mesto, sa samo pet stotinki zaostatka zauzela je Tina Vajrater iz Lihtenštajna, dok je treća bila Italijanka Danijela Merigeti, koja je bila još samo dva stota dalje.

osle otkazivanja subotnjeg spusta, superveleslalom je krenuo bez problema, a odmah posle starta Merigetijeva je bila ta koja se ustalila u vođstvu, da bi je posle desetak minuta pretekla Vajraterova. Sve do Vonove nijedna skijašica nije uspela da im se skroz primakne, a iako je na polovini staze imala šest desetinki zaostatka, Amerikanka je sve to nadoknadila do cilja i zasluženo trijumfovala.

Iza njih tri našla se Slovenka Tina Maze, ispred Martine Šild iz Švajcarske, aktuelne osvajačice Svetskog kupa Marije Hefl-Riš, još jedne švajcarske skijašice Lare Gut i Amerikanke Džulije Mankuzo. Prvih deset kompletirale su Austrijanke Nikol Hosp i Ana Feninger.

Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se u nemačkom Ofteršvangu, gde će od narednog petka do nedelje biti održana dva veleslaloma i jedan slalom.

Komentari