Vesti Alpsko skijanje, SK - Takmičarski vikend u japanskoj Naebi

Alpsko skijanje, SK - Takmičarski vikend u japanskoj Naebi

Yuzawa Naeba, JPN | 14.02.2016. | b92.net
jpn naeba2016 2

U subotu i nedelju 13 i 14. februara 2016. u japanskom ski centru Juzava Naeba vožene su trke Svetskog kupa alpskog skijanja u muškoj konkurenciji.

U subotu je na programu bio veleslalom na kome je pobedio francuz Aleksi Pantiro a u nedelju trka slaloma na kojoj je podedioa nemac Feliks Nojrojter.

Yuzawa Naeba, JPN - veleslalom, subota  13.02.2016.

Francuski skijaš Aleksi Pantiro trijumfovao je na šestom veleslalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u japanskoj Naebi. Pantiro je u Japanu ostvario drugu pobedu u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja, a 11. u karijeri ukupnim vremenom od 2:34.23 minuta.

Drugo mesto, sa 51 stotinkom zaostatka, zauzeo je drugi francuski skijaš Matju Fevr, dok je treći bio Masimilijano Blardone iz Italije.

Vodeći u generalnom plasmanu Svetskog kupa Marsel Hiršer imao je šesto vreme.

Posle prve vožnje, u vođstvu je bio Nemac Fric Dopfer, sa 52 stotinke prednosti u odnosu na Pantiroa, dok je Hiršer bio treći sa 73 stota dela sekunde zaostatka. U nastavku, jedino je Francuz uspeo da odskija na nivou na veoma zahtevnoj stazi i izgubi najmanje vremena, dok su Blardone i Fevr iskoristili što se staza još nije raspala kada su oni bili na redu.

Najbolju trojicu sledio je Norvežanin Henrik Kristofersen, ispred Viktora Mifa-Žandea iz Francuske, Hiršera i Dopfera. Među prvom desetoricom našli su se Švajcarac Đino Bavizel i italijanski skijaši Roberto Nani i Florijan Ajsat.

U poretku veleslaloma Hiršer je prvi sa 401 bodom, ispred Mifa-Žandea sa 297.


Yuzawa Naeba, JPN - slalom, nedelja  14.02.2016.

Nemački skijaš Feliks Nojrojter trijumfovao je u slalomu u okviru Svetskog kupa u japanskoj Juzava Naebi. 41 godinu nakon što se njegov otac našao na pobedničkom postolju u japanskom skijalištu, Feliks Nojrojter je na istom mestu pobedio.

Nemačkom skijašu je to prva pobeda ove sezone, 12. u slalomu u karijeri. Drugo mesto zauzeo je Andre Mirer iz Švedske koji je imao samo 0,05 sekundi zaostatka, dok se na trećoj poziciji našao Austrijanac Marko Švarc.

Njegov sunarodnik Marsel Hiršer nije završio prvu seriju zbog problema koji je imao u gornjem delu staze, ali su dvojica mladih skijaša iz Austrije prijatno iznenadili petim i petim i šestim mestom - Mark Digruber i Mihael Mat.

Vodeći u generalnom plasmanu Henrik Kristoferson zauzeo je sedmu poziciju. Kristoferson i dalje čuva vrh u poretku spusta sa 216 bodova više od Marsela Hiršera, sledi Nojrojter sa 393 boda manje od lidera.

U generalnom plasmanu Kristoferson i Hiršer su obrnuli mesta pa je Austrijanac prvi, a Norvežanin drugi. Svetski kup ponovo se vraća u Evropu. Sledeće na programu je takmičenje u spustu u Šamoniju i potom takmičenje u tehničkim disciplinama u Stokholmu.

Galerija slika

Komentari