Vesti Alpsko skijanje SK - 05-07. mart, Jasna, Slovačka

Alpsko skijanje SK - 05-07. mart, Jasna, Slovačka

Jasna, SVK | 07.03.2016. | b92.net
jasna2016 480x292

U slovačkom ski centr Jasna u nedelju i ponedeljak 06. i 07. marta 2016. vožene su dve trke u disciplinama Slalom i Veleslalom u okviru FIS Svetskog kupa u alpskom skijanju u konkurenciji žena.

Trka Veleslaloma je trebala biti vožena u subotu 05. marta, ali je odložena zbog loših vremenskih uslova pa je na istom mestu vožena 07. marta.

Jasna, Slalom 06.03.2016 - Pobeda Mikaele Šifrin, Hansdoterovoj titula u slalomu

Američka skijašica Mikaela Šifrin trijumfovala je na pretposlednjem slalomu sezone, dok je desetim mestom Frida Hansdoter obezbedila titulu u toj disciplini. Šifrinova je do četvrte pobede ove sezone, a 19. ukupno u Svetskom kupu došla u slovačkoj Jasni ukupnim vremenom od 1:55.60 minuta, sa skoro dve i po sekunde prednosti u odnosu na Švajcarkinju Vendi Holdener. Treće vreme imala je domaća skijašica Veronika Velez Zuzulova, koja je bila dve sekunde i 77 stotinki iza Amerikanke.

Hansdoterova je bila četiri sekunde iza Šifrinove, ali je došla do najvećeg uspeha svoje karijere. Šveđanka ima 651 bod na čelu poretka slaloma, a prate je Velez Zuzulova sa 546 i Holdenerova sa 511, ali nemaju šansu da je ugroze, pošto se vozi još samo jedna trka u toj disciplini.

Šifrinova je u Jasni već posle prve vožnje imala veliku prednost, pošto je bila više od jedne i po sekunde iza Velez Zuzulove, a sledile su ih Holdenerova i još jedna Slovakinja Petra Vlhova. I drugoj vožnji, Vlhova je izgubila najviše vremena, da bi Holdenerova pretekla miljenicu domaće publike, a Šifrinova na kraju potvrdila zašto je najbolja u slalomu.

Bolja od ostalih, na četvrtom mestu, bila je Austrijanka Mihael Kirhgaser, ispred Nastasije Nens iz Francuske, Kanađanke Mari-Mišel Ganjon i Nine Leset iz Norveške. Prvih deset kompletirale su Čehinja Šarka Strahova, Vlhova i Hansdoterova.

Amerikanka Lindzi Von i dalje vodi u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 1.235 bodova, iako je zbog povrede završila sezonu, ispred Lare Gut iz Švajcarske sa 1.207 i Nemice Viktorije Rebensburg sa 914.

Jasna, veleslalom 07.03.2016 - Eva-Marija Brem najbolja, Lara Gut pretekla Lindzi Von

Austrijska skijašica Eva-Marija Brem trijumfovala je na pretposlednjem veleslalomu sezone koji je u okviru Svetskog kupa održan u slovačkoj Jasni. Ta trka je prvobitno bila planirana za subotu, ali je odložena zbog loših vremenskih uslova, da bi Bremova došla do treće pobede u karijeri ukupnim vremenom od 2:30.60 minuta.

Drugo mesto, sa 27 stotinki zaostatka, zauzela je Nemica Viktorija Rebensburg, dok je treća bila Federika Brinjone iz Italije, sa za 52 stotinke lošijim vremenom.

Četvrta je bila Švajcarkinja Lara Gut, koja je osvojila 50 bodova i tako pretekla Lindzi Von, koja je zbog povrede završila sezonu, na čelu generalnog plasmana. Gutova sada ima 1.257 bodova, 22 više od Vonove, dok je Rebensburgova treća sa 994.

Bremova je posle prve vožnje bila 74 stotinke ispred Gutove, dok je Brinjoneova bila sekundu iza, a Rebensburgova 11, sa dve sekunde zaostatka. Nemica je bila sjajna u drugoj rundi, ali joj je to bilo dovoljno za drugo mesto, pošto je Bremova na kraju odskijala dovoljno za trijumf, a Gutova je prethodno izgubila vreme u odnosu na Rebensburgovu.

Iza najbolje četiri sledila je Marta Basino iz Italije, ispred Kanađanke Mari-Mišel Ganjon, Rignhild Movinkel iz Norveške i Austrijanke Štefani Bruner. Među prvih deset našle su se još jedna Italijanka Irene Kurtoni i Frida Hansdoter iz Švedske.

Pred poslednji slalom sezone, Bremova vodi u borbi za mali Kristalni globus u toj discipline sa 542 boda, ispred Rebensburgove sa 490.

Svetski kup u konkurenciji skijašica nastavlja se superveleslalomom u švajcarskom Lencerhajdeu u subotu.

Galerija slika

Komentari