Vesti Alpsko skijanje - Otkazano finale FIS Svetskog kupa

Alpsko skijanje - Otkazano finale FIS Svetskog kupa

Cortina d'Ampezzo, ITA | 09.03.2020. | sportklub.rs
Cortina2020 pista schuss credits ale79zesta 2

Finale Svetskog kupa u skinjanuje trebalo je da se održi od 18. do 22. marta u Kortini Dampeco, ali će biti ozkazano zbog korona virusa.

Italijanska federacija se nadala da će finale Svetskog kupa moći da se održi bez navijača, ali je na vanrednom sastanku Međunarodna skijaška federacija odlučia da se događaj otkaže. Sve nacije osim Italije su bile za otkazivanje događaja.

"Sa velikim razočaranjem prihvatamo odluku. Svaki čkan uprave je odlučio u odnosu na instrukcije koje su dale vlade država u odnosu prema virusu", rekao je predsednik Italijanske skijaške federacije Flavio Roda.

Po pravilima finale ne može da se pomeri na neku drugu lokaciju. U Kortini je trebalo da se održe četiri trke u muškoj i četiri u ženskoj konkurenciji kao i jedno timsko takmičenje.

Kako ostaju dva vikenda u ovoj sezoni Aleksis Pinturo ima najveće šanse da završi na prvom mestu u generalnom plasmanu u muškoj konkurenciji. U vrhu je Aleksander Amod Kilde, dok je treći Henrik Kristofersen. Do kraja sezone su ostale još dva događaja u Norveškoj i Sloveniji.

Što se tiče ženske konkurencije Federika Brinjone je prva, druga je Mikaela Šifrin, a treća PEtra Vlhova iz Slovačke. U ženskoj konkurenciji je ostalo samo takmičenje u Švedskoj u Areu.

        Izvor: sportklub.rs  Autor: Marko Vlahović

 

Komentari