Vesti Alpsko skijanje - Neveni nedostajalo 5 stotinki do bodova Svetskog kupa

Alpsko skijanje - Neveni nedostajalo 5 stotinki do bodova Svetskog kupa

Courchavel, FRA | 24.12.2018. | b92
curchevel2018sk

U petak i subitu 21 i 22 decembra 2018 u francuskom ski centru Kuršavel koji je deo domena Tri Doline, vožene su trke FIS Svetskog kupa u alpskom skijanju za žene u tehničkim disciplinama veleslalom i slalom.

Nasatupila je i najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović koja na ovim trkama nije uspela da dođe do bodova Svetskog kupa. Bila je blizu plasmana među prvih 30. Na trci slaloma u subotu od plasmana u drugu vožnju delilo je samo 5 stotinki kada je zauzela je 31. mesto. U petak na trci veleslaloma je zauzela 40. mesto.

Nevena je povodom toga na sbom Facebook profilu napisala:
"Juče sam ja bila ta 31-va nakon prve vožnje slaloma u Courchevel-u, da sam bila brža za 0,05 bila bih u finalu. Grešila sam na mestima gde najviše nisam smela, kad pomislim, tih 5 stotinki mogle su potpuno da promene smer mog dana...
Nije bilo lako, ali na kraju dana, u oba slučaja tih 5 stotinki ja sam jednako dobra. Fali mi još malo. Želje će se ispuniti pre ili kasnije. Semmering je za 5 dana.. "

Courcevel, FRA - petak, 21. decembar 2018. - Veleslalom
Američka skijašica Mikaela Šifrin pobednica je trke veleslaloma Svetskog kupa u petak 21. decembra 2018. u francuskom Kurševelu, što joj je ukupno 49. trijumf u karijeri. Ona je ovim trijumfom nastavila pohod ka trećoj uzastopnoj tituli u Svetskom kupu.

Šifrin je na teškoj stazi u Kurševelu slavila zahvaljujući odličnoj drugoj vožnji, te ostvarila ukupno vreme od minut, 49,81 sekundu.

Drugo mesto zauzela je Nemica Viktorija Rebenzburg sa 14 stotinki zaostaka, dok je domaća takmičarka Tesa Vorli, po oporavku od povrede, zauzela treće mesto sa 33 stota dela sekunde lošijim vremenom od Šifrinove.

Amerikanka je posle prve vožnje imala zaostatak od 0,08 sekundi za Nemicom, ali je sjajnom drugom vožnojm po velikom snegu u Kurševelu uspela da dođe do trijumfa i uveća bodovni saldo u generalnom plasmanu.

U poretku veleslaloma vodi Italijanka Federika Brinjone sa 230 bodova, a prati je Šifrin sa 210, te Tesa Vorli sa 205.


Courcevel, FRA - subota, 22. decembar 2018. - Slalom
Amerikanka Mikaela Šifrin pobednica je slaloma skijašica za Svetski kup u francuskom Kurševelu čime je ostvarila svoju 50. pobedu u karijeri, ona je od drugoplasirane Slovakinje Petre Vlhove bila brža za 29 stotinki, dok je treće mesto zauzela Šveđanka Frida Hansdoter sa 37 stotinki slabijim vremenom od Šifrin.

Zanimljivo, ovo je bio četvrti slalom skijašica ove sezone i u sva četiri navrata Šifrin je bila prva, a Vlhova druga.

U poredtku slalomašica Šifrin je ubedljivo vodeća sa maksimalnih 400 bodova, druga Vlhova ima 320, a treća Švicarska skijašica Wendy Holdener 195 bodova.

 

Komentari