Utisci i Reportaže Sa vrha Vojvodine na vrh Bugarske

Sa vrha Vojvodine na vrh Bugarske

Vršac-Bansko | 16.03.2020. | Snow Team, Vršac
01 1200x730

Kada iz jednog malog grada koji broji oko 35.000 stanovnika, a pri tom se nalazi u vojvođanskoj ravnici, organizujete i povedete preko 100 osoba na zimovanje i to ne jednom već tri puta na isto mesto, to se može smatrati pokazateljem uspešne organizacije i jedne sjajne priče koja polako prevazilazi lokalne okvire.

Treću godinu zaredom u udruženje „Snow Team“ iz Vršca organizovalo je za svoje sugrađane odlazak u Bansko. Bansko predstavlja najperspektivniji ski centar na Balkanu s fantastičnim uslovima za skijanje. Možemo se pohvaliti činjenicom da je odlazak u Bansko bio kompletno u samostalnoj organizaciji udruženja „Snow Team“.

Razmišljajući o tome koje skijalište možemo da ponudimo članovima našeg udruženja koji na skijanje i zimovanje idu porodično, a da je relativno blizu i lako za organizaciju odlaska, izbor je pao na Bansko. Popularnost ovog ski centra naglo je skočila u poslednjih nekoliko godina, zahvaljujući modernizaciji skijališta i infrastrukture.

Za vreme državnog praznika Dana državnosti, Sretenje, napravili smo i ponudili četvorodnevni praznični aranžman u ovom ski centru. Bansko se pokazao kao pun pogodak i daleko je prevazišao naša očekivanja. Put Banskog iz Vršca i okoline u našoj organizaciji krenulo je ukupno 120 osoba. Izuzetno smo ponosni zbog ovolikog broja ljudi koji su pošli sa nama a još više nas raduje da je što se tiče organizacije sve prošlo u najboljem redu.

Ljubazni domaćini potrudili su se da nam bude izuzetno prijatno i udobno. Grad je ponudio intenzivan noćni život sa mnoštvom sadržaja, modernih klubova, diskoteka, barova i tradicionalnih mehana. Vreme je bilo idealno za skijanje sa puno sunca i snega.

U godinama koje su iza nas obišli smo veliki broj ski centara i možemo sa sigurnošću reći da Bansko predstavlja ski centar koji nudi sjajan odnos cene i kvaliteta. Ono što je zasmetalo bile su velike gužve oko gondole ali smo našli načina da i to prevaziđemo angažujući dodatni kombi prevoz koji nas je vozio direktno do skijališta.

Raduje nas veliki broj novih članova koji su po prvi put stali na skije ili bord i to je ono što pokazuje da smo kao udruženje na dobrom putu. Utisci su više nego dobri i verujemo da smo nakon Banskog bogatiji za nekoliko novih članova koji će nas pratiti i u narednim sezonama.

Ono što je možda i najupečatljivije bilo je veliki broj dece koja su u pratnji roditelja krenula sa nama na put. Ne zna se da li su deca više uživala praveći prve korake u pancericama na snegu ili u međusobnoj igri nakon skijanja u hotelu i bazenu. Za najmlađe članove priredili smo zabavu tokom koje smo im dodeli medalje i diplome u znak uspešno završene ski i bord obuke. Osmesi na licima najmlađih bili su nam ogromna satisfakcija za sav uloženi trud i napor oko organizacije odlaska u ski centar Bansko.

Bansko je bio još jedan uspešan projekat u organizaciji udruženja „Snow Team“ i planiramo da odlazak u ovaj ski centar na skijanje i zimovanje postane tradicija u sezonama koje slede. Nastojimo da popularizujemo skijanje i približimo zainteresovanima ovaj sport i zdrav način života. Kroz naše aktivnosti prenosimo i promovišemo zdrav i kvalitetan život, rekreativno bavljenje sportom, podsticanje timskog duha i razvoj zdravih navika.

Udruženje „Snow Team“ je član Planinarskog saveza Srbije i trenutno okuplja preko 100 registrovanih članova.

     Dejan Manojlović
     Sportsko udruženje skijaša „Snow Team“ Vršac

 

Komentari