Utisci i Reportaže Decembarski ski vikend na Krvavcu sa SkiBusom

Decembarski ski vikend na Krvavcu sa SkiBusom

Krvavec, SLO | 02.01.2019. | Skijanje.rs/forum
Krvavec dev2018

Bio sam za vikend na slovenačkom ski centru Krvavec, i meni je skijalište bilo taman po meri za vikend skijanje, čak i ako nisu sve staze radile. Sneg je bio veštak, ali po meni jako dobro pripremljen. U petak smo imali dva poluvremena, prepodne jako lepo vreme, a onda se navukla strašna magla, bukvalno se prst pred okom nije video. Zato je juče u nedelju (u subotu se išlo na K. Goru, tamo smo ranije bili više puta pa neću detaljisati) dan bio fantazija, sunce blešti ceo dan, staze opet odlično pripremljene, malo gužve ali ništa strašno, celodnevno uživanje.

Ski liftovi bi mogli da se malo unaprede, ali sveukupno infrastruktura nije loša. Nas je dovozio autobus, tako da nismo lupali glavu oko parkinga, uskočiš u gondolu i za 15-20 minuta si na stazi, sve sa rentom opreme usput. Rekao bih da je konfiguracija staza taman za "srednjake" kakav sam ja, maltene sve staze mu dođu kao crvene, neke blaže, neke malo strmije, taman da se čovek lepo navežba. Verujem da skijalište nije interesantno za ozbiljnije skijaše, ali čak i tako možemo zaista samo da zavidimo Ljubljančanima što mogu kad god im padne na pamet za nekih 40 minuta da skoknu do ovakvog skijališta.

Takođe, ovde ću pohvaliti SkiBus - nama je prvi put da idemo sa njima, i imali smo malo rezerve kako će sve da ispadne, ali zaista je sve prošlo super. Odličan hotel ("Park" u Ljubljani), super dilovi (prvo noćenje praktično nije ušlo u cenu, onda pustili nas da se u nedelju lepo istuširamo posle skijanja, i onda se kao ljudi spakovali i ušli u bus, onda super popusti na rentu na Krvavecu, itd.), korektan prevoz (u povratku smo doduše baš puno čekali na izlasku iz HR, ali takav je period godine), i super ekipa, prava skijaška, gde je svako gledao svoja posla i nije bilo nekih većih kašnjenja i smaranja od strane bilo koga. Definitivno ćemo ići opet.

U prilofu fotografija Krvavca sa Triglavom u pozadini...

      Crni (na Forumu sajta)

 

Komentari