Oprema Proizvođači opreme Atomic - Noviteti za 2015/2016.

Atomic - Noviteti za 2015/2016.

AtomicHirscherFISChampionships2015600x400

I ove godine, Atomic je izašao sa novitetima kako u segmentu skija, tako i u segmentu ski cipela.
Kada govorimo o poboljšanjima u redovima tehnologija Atomic skija, RAMP Tech je možda i najzvučnije pojačanje, koje omogućava još lakše skijanje na race skijama.

Poznata tehnološka rešenja iz austrijskog Altenmarkta i dalje drže čvrsto svoju poziciju u sastavu Atomic skija za nastupajuću sezonu.

Poslednja velika vest u obliku tehnologija koja je odjeknula na sva zvona, te iz godine u godinu bila unapređivana, je Doubledeck. Kako bi i dalje bila odličan saveznik u smanjivanju vibracija i osiguravanju mirnoće pri većim brzinama, ove godine je promenjen deo ispod kojeg su se nalazile poznate žute gumice, takozvani konektori koji poboljšavaju apsorpciju vibracija i dovode do veće stabilnosti skije. Konektori su sada u obliku slova X, te je na sam doubledeck, tačnije ispod zadnjeg veza, napravljeno novo rešenje koje bi uveliko trebalo da olakša skijanje na race skijama. Reč je o RAMP tehnologiji. RAMP Tech je jednostavno rečeno umetak ispod pete skije koji se prilikom skijanja podiže i tako gura težište skijaša prema napred.

Nakon toga u široku primenu kako u ostalim modelima tako i u race segmentu, ušla je rocker tehnologija koja je uveliko doprinela lakšem vođenju skije. Skije koje su nekada bile namenjene isključivo naprednim skijašima, ipak su se malo približile rekreativnim skijašima. Ona je danas sastavni deo Atomic skija u svim segmentima. Tu možemo i spomenuti HRZN Tech, a reč je o takozvanom horizontalnom rockeru zaduženom za još lakše upravljanje i okretanje modela van uređenih staza. Spomenimo i ARC tehnologiju zamišljenu i izvedenu s glavnom namenom pravilnog savijanja skije u obliku luka koji nastalu silu usmerava na jednu centralnu tačku i time prouzrokuje lakoću upravljanja te skijanje čini lakšim. ARC tehnologija omogućava maksimalnu kontrolu kantni, veću agilnost na stazi i bolji balans u dubokom snegu.


Band-X Tehnology, svojevrsne flex zone uz Backbone Titanium ultra tanku "ploču" i V-Shape telo skije, tri su najzvučnije tehnologije koje se koriste u izradi ženskih skija. Od ostalih tehnologija, oku nevidljivih, ali skijašu primetnih možemo pomenuti već poznate Doubledeck Shockilla Powercore Cap koja osigurava veliku agilnost i visoku mirnoću sa race performansama, zatim Shockilla Sidewall Speedcore, Doubledeck, Cap, Sidewall i Step Down Sidewall konstrukcije, te ovogodišnji novitet Tapered Sidewall.

Što se skija tiče, najjači veleslalom i slalom modeli sada imaju u svom nazivu dodatak 3.0 uz doubledeck što predstavlja novi sklop tehnologija sa već pomenutom RAMP i Tapered Sidewall tehnologijom. Sada je u tu klasu skija pridodat i novi model Redster Doubledeck 3.0 XT koji dolazi samo u jednoj visini i to 175 sa 15,5 metara radijusa. Stara Atomicova uzdanica i dalje je ovde po jačini Redster Doubledeck 3.0 GS. Kod slalom modela situacija je nepromenjena pa će skijaši i dalje biti u prilici da biraju između četiri modela, Redster Doubledeck 3.0 SL (slika), Redster EDGE SL, Redster XTI i Redster XT.

Redster XT Atomicova nova serija skija se zasniva na Race tehnologiji. XT oznaka označava “Cross Turn” što znači da njen multi radijus sidecut nudi savršen spoj veleslalom i slalom performansi. Dakle, ako želite ubrzanje veleslaloma i preciznost slalom skijanja, ovo su prave skije za vas. Redster XTI (slika) je jedna od najboljih skija iz ove serije i njene  tri glavne odlike su:
1. Multi radijus sidecut (savršen spoj veleslalom i slalom performansi. Pojačano ubrzanje dugačkih zaokreta i visoka preciznost kratkih slalom zaokreta u istoj skiji)
2. Power woodcore (sportsko, dinamično drveno jezgro daje veliku stabilnost i umanjuje vibracije pri velikim brzinama)
3. Sidewall (za 100% prenosa snage). Kantne imaju poboljšano prijanjanje i vođenje skije na tvrdim i zaleđenim stazama).


Nomad serija, kako je već poznato, može se pronaći u dve verzije i to Nomad S, čija primena možda malo više teži ka samoj stazi, dok je klasični Nomad rezervisan za sve uslove, sa posebnim naglaskom na obilje snega. Ove godine tu su  i dalje Temper Ti, Radon Ti, Radon, Magnet i Tune glavne uzdanice Nomad S serije, dok Crimson Ti, Blackeye Ti, Smoke Ti, Blackeye i Smoke čine Nomad seriju. Temper TI je top model iz najprodavanije Nomad serije. Namenjena je skijanju na ureeđnim i neuređenim stazama. Sa svojim slojevima titanijuma iznad i ispod drvenog jezgra, Temper TI je jaka, torziono kruta i sporstka skija. Ove godine je dodat novi sloj titanijumske mreže, koji daje dodatnu stabilnost i čvrstinu skiji, a smanjuje njenu težinu. I u ovu skiju je ugrađena ARC tehnologija koja omogućava prirodno ponašanje skije i njeno maksimalno prilagođavanje različitim konfiguracijama terena.

Skije za pripadnice lepšeg pola specijalno su dizajnirane, pojačane su titanijumskim stabilizatorom, sa olakšanim drvenim jezgrom i omogućavaju preciznu, udobnu i laku vožnju. Kombinuju najboje osobine slalomske i veleslalomske skije, za kratke, ali i duže zaokrete. Jedna od najpoznatijih ženskih serija skija rasprostranjena među skijašicama, svakako je Atomicov Cloud. Skije koje su i na testovima oduševljavale svojim karakteristikama i dizajnom i dalje su prisutne bez promene modela, ali sa ponekom novom tehnologijom. Od toga bi trebalo pomenuti da su dva najjača modela Cloud serije opremljena  ARC tehnologijom, koja je prošle godine svoj bum doživela u Nomad seriji, što će svakako poboljšati i ovako dobar glas o ovim skijama, a to su redom Cloud Eleven ARC, Nine ARC (slika), Nine, Eight i Seven. Cloud Nine je izuzetna skija dizajnirana specijalno za dame, sa akcentom na elegantnom dizajnu i zavidnim performansama u različitim snežnim uslovima. Zahvaljujući specijalnim drvenim laminatima, umanjenoj težini i titanijumskom stabilizatoru, Cloud Nine je lako vodljiva, pouzdana u zaokretima i veoma okretna skija.

 

Atomic ski cipele za sezonu 2015/2016

Atomic ski cipele za sezonu 2015/2016 su opremljene najsavremenijom tehnologijom koja vam omogućava maksimalnu kontrolu i udobnost dok skijate:
1. Memory Fit  - sa novom memory Fit tehnologijom svaki deo ski cipele, plastična školjka u gornjem i donjem delu i unutrašnja čizma, poprima antomiju vaših stopala i potkolenice i permanentno zadržava taj oblik. Adaptacija podrazumeva proširenje do 6mm po sredini ski cipele i čak do 10mm u delu skočnog zgloba i risa. Rezultat je perfektan osećaj u ski cipelama, tj. veća udobnost i bolja preciznost dok skijate.
2.  Carbon Spine - karbonski umeci u zadnjem delu pospešuju energičnost pri njenom savijanju ka napred, a pritom daje nam direktniji prenos energije na skije. Ova tehnologija povećava ubrzanje iz zaokreta u zaokret.
3.  3m Thinsulate insulation – lagan i sasvim nov dizajn unutrašnjih čizmi sa 3M Thinsulate toplotnom izolacijom greje vaša stopala, a posebno delove najiloženiji hladnoći kao što su prsti.
4.  Power Shift - nagib ski pancerice može biti podešen do 13, 15 i 17 stepeni, kao što i fleks iste ski cipele može biti povišen ili smanjen za +/-10, po želji skijaša.
5.  I Flex Zone - elastična zona sačinjena od specijalnih elastomera uklanja neželjene vibracije od skije, ali takođe i prašta greške skijaša.
6.  Dynashape – revolucionarna pena unutrašnje čizme koja se individualno oblikuje prema nozi uz pomoć telesne toplote i obezbeđuje vrhunsku udobnost i izuzetan prenos energije na ivice skije. Atomic podržava i usvaja Sidas tehnologiju Boot Fitting-a, sa željom da pospeši ukupan fit i preciznost u Atomicovim ski pancericama – individualizacija

Pomenućemo samo neke od sjajnih ski cipela Redster i Hawk serije. Redster Pro 120 je vrhunska pancerica dizajnirana za superiorne skijaše, koji žele uske i udobne pancerice. Dizajnirane su tako da se slažu sa novom XT serijom skija. Carbon Spine daje pancerici bolju stabilnost i savršen prenos snage.

Ski cipela Hawk 110 je malo mekša od modela Hawk 120 i Hawk 130 i u samom je vrhu Atomic Hawk linije. Isto tako, poseduje Memory Fit i Power Shift tehnologiju. Revolucionarni SoleFlex na gazištiu pancerice povećava balans, daje bolji osećaj i kontrolu. Uložak je sa 3M Thinsulate Platinum izolacijom koja čini da vaša stopala budu topla i u najhladnijim  danima.

Pancerica Hawk 1.0 90 W specijalno je dizajnirana za dame. Umereno je tvrdog fleksa i posebno je prilagođena anatomiji ženske noge, što omogućava lakšu kontrolu skija prilikom vožnje. Poseduje Clima Foam, što je čini izuzetno toplom i u izuzetno hladnim danima, i idealnom kako za rekreativne, tako i za napredne skijašice.

Ski opremu Atomic u Srbiji prodaje BEOSPORT - Beograd 

 


Srodne strane
fischer noviteti2021
Fischer - Noviteti za sezonu 2020/2021

Najbolje za najbolje! Sa predstojećom zimom na planinama dolazi i potpuno prerađena RC4 serija SKIJA. Porodici se pridružio novi model - RC4...

fischer RC ONE
Fischer - Nova linija skija RC ONE 2019/20 uz već poznate THE CURV i RC4

U sezoni 19-20 na skijališta stiže nova linija skija RC ONE, koja je pravi i prvi izbor neuporedivog iskustva na terenu. Skije...

Burton Step On Snowboard 960x584
Burton - Noviteti za 2019

Ove sezone *Burton* vam je pripremio pravo iznenađenje. U nekoliko reči se sasvim precizno može opisati revolucionarni novitet koji će gotovo sve...

atomic noviteti beosport 2 300x200
Atomic - Noviteti za 2019

Da li ste spremni da čujete šta vam je *Atomic*[https://rs.beosport.com/brendovi/atomic?utm_source=skijanje.rs&utm_medium=vesti&utm_campaign=Atomic-noviteti-2019] pripremio za ovu ski sezonu? Za početak ćemo vam samo reći „REDSTER S9[https://rs.beosport.com/atomic-redster-s9-x12-tl-18-19-skije-i-vez-set?utm_source=skijanje.rs&utm_medium=vesti&utm_campaign=Atomic-noviteti-2019]“! Velika brzina,...

Fischer18 19 300x200
Fischer - Noviteti za sezonu 2018 / 2019

I u sezoni 2018/19. glavna linija Fischera je serija skija THE CURV. Skije *THE CURV* su osnovale tri legende alpskog skijanja, Hans...

ogso 1327316242 1
Ponuda skija za sezonu 2019

Na osnovu ponude skija izloženih na sajmovima Ski Avant Première u Meribelu i ISPO u Minhenu napravljen je pregled šta je to...

ski images fischer640x389a
Fischer - Noviteti za sezonu 2016/2017.

I ove godine, kao i predhodnih, austrijski proizvođač sportske opreme FISCHER predstavlja brojne novine u proizvodnom programu opreme za zimske sportove i...

vacuum2016640x389
Fischer - Skijaške cipele Vacuum fit postaju pravi hit

Fischer VACUUM FIT su prve skijaške cipele, koje se zaista prilagođavaju stopalu. VACUUM FIT je patentirana tehnologija, koja je prezentovana 2011. godine,...

f1516a593x360
Fischer - Noviteti za sezonu 2015/2016.

Kao i svake godine Fischer u sezonu 2015-2016 ulazi osvežen sa mnogo novosti, koje sportisti i skijaški zaljubljenici i znalci znaju da...

fischer90300
Fischer - Noviteti u opremi za alpsko skijanje za sezonu 2014/15

Kompanija Fischer ove 2014. godine proslavlja 90 godina od osnivanja davne 1924. U godini ovog jubileja proizvođač ski opreme Fischer se predstavlja sa...

Fischer Ski tour
Fischer - Noviteti u opremi za turno skijanje za sezonu 2014/15

Kompanija Fischer ove 2014. godine proslavlja 90 godina od osnivanja davne 1924. U godini ovog jubileja proizvođač ski opreme Fischer se predstavlja...

Hawx90800x486
Atomic - Ski cipele Hawx 90

Hawx 90 je Atomikova pancerica koja pruža umereno tvrd fleks, odličanu udobnost i jednako dobru preciznost, i idealna je za skijaše...

atomicedhemh300x200
Atomic Redster Edge SL skija

Redster Edge SL je savršena Atomic slalom skija za iskusne skijaše koji vole da skijaju brzo i precizno po uredenim ski stazama....

A RC4 worldcup SC370x225
Fischer skije za sezonu 2013/14

Modeli Fischer skija za sezonu 2013 / 2014.  - RC4 WORLDCUP SC PRO  - FISCHER PROGRESSOR 800  - FISCHER HYBRID 7.5 TI Powerrail  -...

vacuum boot1024x623
Fischer ski cipele za sezonu 2013/14

Vacuum FIT su prve skijaške cipele, koje se zaista prilagođavaju stopalu. Vacuum FIT je patentirana tehnologija koja je prezentirana 2011 godine, osvojila...

fischer milan marko
Fischer skije: RC4 Worldcup i Progressor 900

Milan Petronijević (Mališa) i Marko Spoljarić su predstavili dva modela Fischer skija i dali više korisnih i edukativnih saveta:

fischer milan marko2
Skije Fischer Hybrid 10.0 i Rossignol temptation 74

Milan Petronijević (Mališa) i Marko Spoljarić su predstavili dva modela skija i dali više korisnih i edukativnih saveta:     - Skije za žene...

fspot1b
Fischer ski oprema za sezonu 2012/13

Razvoj Fischer ski cipela - pancerica nastavio se u istom smeru sa Vacuum Fitom ali su  kod skija sve karte za osvajanje...