Ski Centri Francuska Val Thorens Val Thorens, FRA - Najviše skijaško naselje na svetu

Val Thorens, FRA - Najviše skijaško naselje na svetu

Val Thorens 3a

Ski-centar Val Torens važi za najprestižnije zimovalište u Francuskoj, koje spaja najbolje skijanje sa najboljim provodom. Nalazi se u prirodnoj uvali koja je otvorena i osunčana, na nadmorskoj visini od 2.300 metara, što ga čini najvišim u Evropi.

Odmaralište Val Torens je najpoznatiji deo najvećeg ski resorta na svetu, koji čine tri skijaške oblasti međusobno povezane sa preko 600 km ski staza. Nad njima se protežu tri glečera, pa snega u ovoj regiji ima sve do aprila, a staze su izuzetno kvalitetne i ima ih više od 300, kao i 175 žičara. Ski centar Val Thorens je odlično polazište za istraživanje brojnih skijališta Tri doline. Od njega se lako skijama dolazi do nižih skijališta Les Menuires - St. Martin, ili se može preći u susednu, srednju dolini i skijališta Meribel, a naposletku i do treće doline i mondenskog Courchevela.

Mnoge padine Val Thorensa su okrenute ka severu i severozapadu, što obezbeđuje dobre snežne uslove, dok je samo odmaralište okrenuto prema jugu, pa gosti rado uživaju u sunčanju nakon skijanja. Skijalište ima ukupno 68 markiranih staza, 31 žičaru i nekoliko snežnih parkova u kojima se svake zime održavaju takmičenja vrhunskih fri stajlera. Val Torens je najmodernije francusko skijalište koje svake godine ulaže mnogo novca u modernizaciju svojih ionako modernih kapaciteta.

Posetioci mogu da uživaju ne samo u skijanju i snoubordingu, nego i u sankanju, zip lajnu, vožnji bicikla na snegu, auto reliju na ledu, tenisu, skvošu, plivanju, ali i u dobrim restoranima, noćnim barovima i najvećoj diskoteci u Alpima. Mnogobrojni koncerti uživo i raznolikost muzičkih žanrova, od džeza do elektronske muzike, kao i veliki broj barova sa tematskim zabavama zagarantovaće vam uživanje u jedinstvenom ambijentu Val Thorensa sve do ranih jutarnjih časova.

Nedaleko od skijališta, na nadmorskoj visini od 880 metara nalazi se Orelle, selo sa šarmom i tradicijom, koje će svoje goste dočekati sa fantastičnim pejzažima. Što se smeštaja tiče, tu je puno zaseoka smeštenih na padinama, sa planinskim kućama od drveta i kamena, koje će vam omogućiti da osetite šarm starih Alpskih vremena. Orelle je gondolom povezano sa Val Thorensom u jedinstveno skijalište i zapravo predstavlja vrata Tri doline.

 

 


Srodne strane