Vesti ZU Trentino 2013 - Nevena Ignjatovic osvojila zlato na u slalomu

ZU Trentino 2013 - Nevena Ignjatovic osvojila zlato na u slalomu

Tarvisio, ITA | 20.12.2013. | atastars
Ignjatovic516x313

Najbolja srpska skijašica osvojila je prvo mesto na današnjem nocnom slalomu na Univerzijadi koji je vožen u italijanskom skijalištu Pozza di Fassa.

Nakon prve vožnje Ignjatoviceva je imala ubedljivu prednost ispred dve slovacke takmicarke, Jane Gantnerove i Barbore Lukacove. U drugoj vožnji istakla se Švajcarkinja Givel koja je rano izbila na vodecu poziciju. Medutim, Nevena je sjajnom vožnjom pokazala da je u odlicnoj formi te apsolutno zasluženo stigla do pobede sa ukupnim vremenom 1:38.42.

Druga je danas bila vec pomenuta švajcarska skijašica Margaux Roxane Birgit Givel, koja je za Ignjatovicevom zaostala 36 stotih delova sekunde. Trece mesto je zauzela Cehinja Martina Dubovska sa 56 stotinki zaostatka.

Ovo je cetvrta medalja za Srbiju na Univerzijadi u Trentinu, prethodne tri je osvojio Milanko Petrovic, zlato i bronzu u biatlonu i zlato u nordijskom skijanju.

Nevena je, takode, tako donela najveci uspeh u alpskom skijanju našoj zemlji od 2005. godine, kada je Jelena Lolovic na Univerzijadi u Insbruku bila zlatna u spustu. Loloviceva je na toj Univerzijadi osvojila i dva srebra, u superveleslalomu i veleslalomu, da bi se dve godine ranije, u Tarviziju, okitila bronzom u veleslalomu.

Galerija slika

Komentari