Vesti Zlatibor - Panoramska gondola ponovo aktuelna

Zlatibor - Panoramska gondola ponovo aktuelna

Zlatibor | 12.06.2014. | blic.rs
zlatibor01 gondola projekatf

U petak 13. jula 2014. je otvaranje tendera na osnovu koga će se izabrati najpovoljniji ponuđač kreditnog aranžmana. Ako na otvaranju tendera sve prođe kako treba i zabere se kreditor, ubrzo bi sledila uplata dela sredstava dobavljaču opreme, francuskoj firmi Poma. Nakon toga bi sledila iporuka opreme i konstrukcije gondole, a početak gradnje se očekuje krajem avgusta meseca 2014.

Zlatiborci ocenjuju da će gradnja panoramske gondole, zakazana za avgust, još više podići vrednost placeva i objekata na planini čije tržište nekretnina važi za jedno od skupljih u Srbiji. Ar zemlje u užem delu turističkog centra sada se ne može naći ispod 30.000 evra.

Vredna 12,5 miliona evra, godnola je projekat koji će se Zlatiborcima otplatiti za 11 godina. Tako kaže studija.
- Na Zapadu se ovakve investicije otplaćuju brže jer vožnja gondolom košta 15-20 evra. Projekcija otplate zlatiborske gondole je rađena uz kalkulaciju da će cena karte koštati pet evra - napominje Arsen Đurić, direktor Turističke organizacije Zlatibor.

- Jedan od indirektnih efekata gondole biće rast vrednosti zemlje na deonici kojom će proći, konkretno od Obudojevice do podnožja Tornika. Sadržaj koji nema niko u ovom delu Evrope podstaći će investitore da ulažu i u perifene delove planine - očekuje Arsen Đurić.

 

 

Komentari