Vesti Zimski EYOF 2015 - Za sada dvoje učesnika iz Srbije

Zimski EYOF 2015 - Za sada dvoje učesnika iz Srbije

| 28.09.2014. | OKS
EYOF 2015Logo640x389

Na Zimskom Olimpijskom festivalu mladih - EYOF 2015. koji se od 24. do 31. januara 2015. održava u mestima Foralberg i Lihtenštajn (Vorarlberg / Liechtenstein), nastupiće najmanje dva takmilara iz Srbije.

Na osnovu usvojenih internih kriterijuma Olimpijskog komiteta Srbije za učešće na Zimskom EYOF-u nacionalni sportski savezi trebali su da dostave spisak potencijalnih kandidata za učešće na Igrama.

Komisiji su dostavljeni predlozi za 8 kandidata iz 4 sporta i to: umetmičko klizanje - 1, alpsko skijanje - 2, nordijsko skijanje - 2, biatlon - 3 kandidata.

Komisija za programska pitanja OKS je 17.09.2014. analizirala rezultate potencijalnih kandidata u odnosu na usvojene Interne krirterijume za učešće na EYOF-u 2015. i denela odluku koju je dan kasnije usvoio i Izvršni Odbor OKS da se za ovo takmičenje prijave dva takmičara i to:
 - 1 dečak u alpskom skijanju,
 - 1 devojčica u nordijskom skijanju.

Samo sportista Rašo Jevremović, alpski skijaš, ispunjava Kriterijum, a doneta je odluka da se omogući nastup ženske takmičarke koja je nalbliža ispunjavanju Internih kriterijuma OKS.

Obzirom da uskoro počinje zimska takmičarska sezona 2014/15, ukoliko se desi da bilo ko od potencijalnih kandidata ispuni kriterijume OKS do kraja godine, verovatno će moći da bude u ekipi koja putuje na Zimski EYOF 2015.

Ovo je prvi put u dugoj istoriji EYOF festivala da se održava u dve zemlje - Austriji i Lihtenštajnu. Srce festivala će se nalaziti u Austriji, u dolini Montafon u dva susedna grada Schruns i Tschagguns.

Na programu Zimskog EYOF-a 2015. će biti osam sportova:

    Alpsko skijanje - u mestima Malbun (LIE) i St. Gallenkirch-Garfrescha (AUT)
    Biathlon - u mestu Buerserberg (AUT)
    Nordijso skijanje - u mestu Steg (LIE)
    Umetničko klizanje - u mestu Dornbirn (AUT)
    Hokej na ledu - u mestu  Tschagguns (AUT)
    Nordijska kombinacija - u mestu Gaschurn (AUT)
    Ski skokovi - u mestu Tschagguns (AUT)
    Snowboard - u mestim Schruns / Hochjoch (AUT)

Delegacije i takmičari će biti smešteni u hotelima u dolini Montafon. Ceremonije dodele medalja će se održati na trgu u mestu Schruns.

Za više informacija posetite:  www.eyof2015.org   i   www.facebook.com/eyof2015  

 

Komentari