Vesti Zagreb - Sljeme spremno za "Snow Queen Trophy" 2012.

Zagreb - Sljeme spremno za "Snow Queen Trophy" 2012.

Zagreb | 01.01.2012. | index.hr
snowqueen200

Pripreme za "Snow Queen Trophy" 2012. su pri samom kraju. Crveni spust je spreman, prošla noć na Sljemenu bila je hladna pa je voda injektovana u sneg učinila svoje i staza je zaleđena. Danas i sutra postavljaće se zaštitne ograde i uređivati cilj, kako bi Sljeme 2. januara, dan pre ženske trke, spremno dočekalo najbolje svetske slalomašice. Neke od njih su već stigle u Zagreb.

Hladno vreme, je razveselilo organizatore, koje su itekako zabrinule reči Markusa Mayra, FIS-ovog direktora slalomskih i veleslalomskih trka. Čovjek koji je u svetskoj skijaškoj federaciji zadužen za pripreme staza i proveru sigurnosti na borilištima, veoma se pohvalno izrazio o organizaciji zagrebačke trke, koja je "na najvišem nivou", ali za održavanje trke pretoplo vreme, ugrožava napore koje svi ulažu kako bi trka protekla besprekorno.

"Kvalitet staze je izuzetan, ima dovoljno snega i priprema staze sa balvanima je poslužila, ali sve zavisi od vremena, odnosno kojliko će idućih dana biti temperature ispod nule. Minus temperature jednostavno moramo imati, jer situacija je kritična" dramatično je upozorio Mayr.

Podsećamo, osmo izdanje "Snow Queen Trophya" na Sljemenu se održava 3. i 5. januara 2012. Javna izvlačenja startnih brojeva će bit održana na Trgu bana Jelačića, uz zabavni program za građane. Startni brojevi za ženski slalom izvlačiće se 2. januara u 19 h, a zamuški slalom 4. januara takođe u 19 h.

Obe ovogodišnje slalomske trke ponovno će biti noćne. Start prve vožnje ženskog slaloma je 3. januara u 15 sati, a druge vožnje u 18 sati. Start prve vožnje muškog slaloma 5. januara je u 14:30, dok druga vožnja najboljih svetskih slalomaša počinje u 17:30 sati.

Na tci Svetskog kupa na Sljemenu će se startovati i najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović.

Trke svetskog kupa na Sljemenu se u organiacionom smislu smatraju najskupljim na svetu.

Galerija slika

Komentari