Vesti YOG Lilehamer 2016 - Olimpijci Srbije na II ZOI mladih

YOG Lilehamer 2016 - Olimpijci Srbije na II ZOI mladih

Lilehamer, NOR | 20.02.2016. | oks
anja raso ana yog2016

Na II Zimskim Olimpijskim igrama mladih koje se od 12. do 21. februara 2016. godine održavaju u Lilehameru u Norveškoj, nastupaloje i troje takmičara iz Srbije.

Za Anju Ilić, reprezentativku Srbije u skijaškom trčanju, 18. februar je bio treći takmičarski dan na ovim Igrama. Na distanci 5 km Anja je uspela da se plasira na 35. poziciju sto je i ujedno Anjin najbolji plasman na ovogodisnjem YOG-u. Još jedna odlična trka za Anju. Sama pozicija i ne govori koliko je ovo veliki rezultat i koliko je zapravo Anja napredovala. Uspela je uspešno da parira svim balkanskim devojkama i da vidno spusti vremenski zaostatak za najboljim devojkama sveta.

Na sprint trci 16. februara koja je vožena klasičnim stilom zauzela je 37. mesto a na cros trci 13. februara 38. mesto.
Uspešan rad Anje i njenog trenera Tihomira Milosavljevića je vidan i zato nastavljaju dalje, sledeća stanica su YOI PyeongChang 2018. Anja Ilić je članisa Ski kluba Zvezda sa Zlatibora.

U alpskom skijanju naši predstavnici su bili zlatiborac Rašo Jeremić i devojka iz Niša, Milica Kovačević.

Rašo Jevremović je nastupio u svim disciplinama aplpskog skijanja osim spusta. 19.februara vozio slalomu trku u konkurenciji 62 takmičara i zauzeo 23. mesto. Dva dana ranije vozio je veleslalom trku na kojoj je zauzeo 26. mesto. U alpskoj kombinaciji nije uspeo da završi takmičenje, dok je na početku Igara, 13. februara na superveleslalom trci zauzeo 30. mesto.
Rašo Jevremović je član ski kluba Čigota sa Zlatibora.

Milica Kovačević je zadnju trku na Igrama vozila 18. februara. U trci slaloma zauzimala je 29. poziciju posle prve vožnje, ali je usled greške u drugoj vožnji ostala bez plasmana u ovoj disciplini. Nije uspela da završi prvu vožnju veleslalom trke, kao i drugu vožnju alpske kombinacije. Na početku takmičenja 13. februara Milica Kovačević je zauzela 33. poziciju u disciplini superveleslalom.
Članica je Ski kluba Konstantin iz Niša.

      Foto: OKS

 

II Zimske Olimpijske igre mladihse zatvaraju 21. februara.

Komentari