Vesti Val Thorens (FRA) - Novine za sezonu 2012/2013

Val Thorens (FRA) - Novine za sezonu 2012/2013

Val Thorens | 07.09.2012. | forum,vacanski.com
ValThorens250x188

U Francuskom skijalištu Val Thorens koje je deo skjaške oblasti Tri doline su objavljeni rezultati letnjih investicija u  koje uključuju, poboljšanje položaja nekih staza, više mašina za pravljenje snega, više od 4 miliona evra uloženih u poboljšanje najprometnijih ski liftova kao i novi avalanche trening park.

Jedna od najprometnijih staza Plein De Sud na kojoj 4/5 skijaša sa celog skijalista Tri Doline prolazi, koja je do sada predstavljala problem prolaza slabijim skijašima i borderima je dodatno proširena tako da je sada dosta lakše za sve skijaše.

Pravljenje veštackog snega obogaćeno je za 15 novih nečujnih topova postavljenih u podnožju staza u blizini ski liftotva. ValThorens je jedno od tri skijalista u Francuskoj koja omogućavaju početak ski sezone već u drugoj polovini novembra.

Novina na stazama je trening park za obuku prilikom kontakta sa lavinama(avalanche training camp) koji sadrzi 8 beacon-a za pronalaženje prilikom testiranja sigurnosne opreme za lavine. Slobodan za sve park će se koristiti za trening i učenje sigurnosnih tehnika.

4.3 miliona evra je uloženo za radove na poboljšanju najprometnijih sektora na skijalištu. Uz pomoć skijaša i njihovih komentara od prošle godine,  na ski liftu Péclet Funitel zamenjene su kabine gondole novim koje su dosta komfornije i većeg kapaciteta. Nove kabine imaju kapacitet od 22 skijasa od kojih 19 sede čime je kapacitet uvecan za 25% a komfor za 60%.

Urađena je nova rasveta na Cime de Caron-u, a proširuje se i plava staza  Linotte.

 

     Detaljnije o ski oblasti Tri doline ...
     Detaljnije o Val Thorensu ...

Galerija slika

Komentari