Vesti Umro je Josef Fischer, kompanija ostaje u posedu njegove porodice

Umro je Josef Fischer, kompanija ostaje u posedu njegove porodice

AUS | 27.08.2020. | Fischer
01krjoseffischer 1200x730qa

Josef Fischer, sin osnivaca Fischer Sports-a, LTD. koji je nasledio vlasništvo kompanije, preminuo je 26. avgusta 2020. u 90. godini života. I nakon njegove smrti, njegov životni posao - poslednja od velikih austrijskih ski kompanija - ostaće 100% u posedu njegove porodice.

osef Fischer rođen je 12. septembra 1929. godine, trećce dete Marije i Josefa Fischera, u gradu Ried im Innkreis. Nakon završetka tehničke škole za obradu drveta u Halleinu, gde se uspešno kvalifikovao kao stolar, Josef Fischer se pridružio poslu svojih roditelja 1949. godine. U roku od godinu dana napustio je posao kako bi studirao međunarodnu trgovinu u Beču. Nakon što je tamo stekao diplomu, pridružio se porodicnoj firmi 1951.

Nakon smrti svog oca, Josef Fischer, star jedva 30 godina,  1959. godine preuzeo je vođenje kompanije zajedno sa sestrom. Njegove napredne ideje omogućile su ovom vizionaru da stalno osmišljava nove modele skija i opreme za zimske sportove. Ne samo da je uveo inovativno razmišljanje u sva područja proizvodnje i marketinga, već je podsticao i posvećen tim zaposlenih koji su mu pomogli da viziju pretvori u stvarnost. Pod njegovim vođstvom firma je brzo prerasla u najveću i najmoderniju fabriku skija na svetu i tehnološki pionir u ski industriji.

U julu 1973. Josef Fischer preuzeo je fitrmu proizvodača čarapa i trikotaže Löffler, smeštenog u Riedu. Proizvodnja je bila
preusmerena u stvaranje vrhunske funkcionalne sportske odeće
čime je Löffler postalo važna komponenta Fischer-grupe.

1990. godine uspešni biznismen odustao je od svakodnevnog poslovnog angažovanja, iako je ostao predsednik nadzornog odbora do 2003. Konacno se povukao 2007. godine ali i dalje je bio član Nadzornog odbora kako bi održao bliske veze sa njegovim preduzećem.

Dobitnik je i nosilac brojnih austrijskih i svetskih priznanja i titula. Bio je predsednik Udruženja austrijskih proizvodača i dobavljača sportske robe (VSSO).

Josef Fischer je čitav život nosio svoju strast i ljubav prema skijaškim sportovima. Mnoge svetski poznate sportske zvezde, od austrijskog skijaškog heroja Franza Klammera do norveškog kralja skijaškog trčanja i biatlona, Bjorndalena, bile su neraskidivo vezane za brend i njegovog vođu „Pepija“ Fischera, kako su ga prijatelji zvali.

       Izvor: fischersports.com  
 


Komentari