Vesti Trondheim, NOR i Saalbach, AUS - Organizatori FIS Svetskih prvenstava 2025. godine

Trondheim, NOR i Saalbach, AUS - Organizatori FIS Svetskih prvenstava 2025. godine

| 07.10.2020. | FIS
fis mwdalje2025

U subotu 3. oktobra, FIS koncil je izabralo Trondheim i Saalbach za organizatore FIS Svetskih prvenstava 2025 u nordijskom i alpskom skijanju. Izboru je predhodila završna prezentacija četiri kandidata, da bi u uživo prenosu FIS koncili objavio ko su domaćini Ptvenstava.

Norveški Trondheim je jednoglasno imenovan za domaćina FIS-ovog Svetskog prvenstva kao jedini kandidat.

Potvrđujući Trondheim za domaćina FIS Svetskog prvenstva u nordiskim skijaškim disciplinama 2025, predsednik FIS-a Gian Franco Kasper je istakao da je Trondheim već bio domaći Prvenstva 1997. godine koje se pamti po dobroj organizaciji, sa velikim brojem gledalaca i sjajnoj atmosferi i izrazio sigurnost da ono što će Trondheim doneti svetu 2025. godine premašiti sva očekivanja.

Za Svetsko prvenstvo u alpskom skijanuju predatsavila su se tri kvalitetna kandidata koji su se borili za čast da budu domaćini Prvenstva 2025. To su Crans-Montana (SUI), Garmisch Partenkirchen (GER) i Saalbach (AUT). Sa 12 glasova izabran je Saalbach ispred Crans-Montane i Garmsicha Partenkirchena, koji su dobili po jednan glas.

„Slično kao i sa nordijskim Svetskim prvenstvom, sa Salbahom i Austrijom, idemo u srce alpskog skijanja. Svaki put kada se održi FIS Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju u Austriji, to je poseban doživljaj sa velikim brojem gledalaca i vrlo profesionalnom organizacijom. Nema sumnje da će Salbah nastaviti sa ovom dobrom tradicijom. “ rekao je Kasper.

Kao deo današnjeg sastanka, FIS Koncil je odobrilo FIS kalendare Svetskog kupa za predstojeću sezonu 2020-21. Kalendari će biti objavljeni na FIS web sajtu u sekciji svake discipline.

 

Da se podsetimo gde se održavaju predstojeća Svetska prvenstva:

 

Komentari