Vesti Tornik - Pripreme za izgradnju novih ski staza

Tornik - Pripreme za izgradnju novih ski staza

Zlatibor | 27.07.2013. | skis.rs
tornikstaza640x389

Realizacija najavljenin planova na proširenju ski centra Tornik na Zlatiboru novim ski stazama, može se reći da je već počela.
 
Na nedavno održanom samitu skijališta Centralne Evrope na Kopaoniku, Dejan Ljevnaić, VD direktora JP Skijališta Srbije, je govoreći o planovima za ski centar Tornik je rekao: "Na Zlatiboru je ski centar dobar. Tu su nam planovi da širimo kapacitet staza jer imamo veliko opterećenje u špicu sezone u smislu gužvi na stazi. Tu su u planu tri nove staze i jedna nova instalacija."

Tokom jula meseca 2013. JP Skijališta Srbije je raspisalo Javne pozive - tendere za nabavku usluga, koje predstavljaju pripremne radnje nakon kojih bi se i konkretno na terenu prišlo trasiranju i izgradnji novih skijaških staza  i to:
 - Nabavka usluge izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu za proširenje ski staza u ski centru Tornik (JNMV 66/13. od 09.07.2013.).
 - Nabavka geodetskih usluga - prenos na terenu i sprovođenje u katastru građevinskih parcela prema potvrđenom Projektu preparcelacije za ski centar Tornik (JN 32/13. od 19.07.2013.)

Do početka radova na terenu očigledno ima administrativnih i pripremnih poslova, pa ostaje da vidimo da li će se nove staze izgraditi za predstojecu zimsku sezonu 2013/2014.

Sajt Skijanje.rs je u maju 2012. posao da se radi trasiranje novih staza. Videće se da li se ostaje pri tom planu, za koji je napravljena mapa u prilogu. Na mapi su nove staze obeležene zutom i zelenom bojom sa desne strane, jer je orjentacija mape prema severu, odnosno vrh Tornika je na mapi dole.

Galerija slika

Komentari