Vesti Tara - Sprmne tri ski staze, moguće i noćno skijanje

Tara - Sprmne tri ski staze, moguće i noćno skijanje

Tara | 30.12.2012. | novosri.rs
planinatara10

Kategorije

Sudeći po najavama i rezervacijama gostiju, Tara će i ove zime biti među najposećenijim planinskim centrima u Srbiji, pogotovu za novogodišnje i božićne praznike i zimski raspust. U Vojnoj ustanovi „Tara“, koja je nosilac turizma na ovoj planini, ističu da su posle uspešne letnje i međusezone potpuno spremni da dočekaju zimsku sezonu.

Prema rečima Ivana Nešovića, šefa prodaje u VU „Tara“, gostima se svake godine nude novi sadržaji što, uz kvalitetan smeštaj, uslugu i pristupačne cene, utiče na dobru posećenost.

- Za rekreativce i decu obezbedili smo tri ski-staze: jednu kod „Omorike“ i dve kod „Belog bora“. Staza kod „Omorike“ duga je 250 metara, ima moderan ski-lift, a gostima će na raspolaganju biti i noćno skijanje. Početnicima će pomagati instruktori skijanja, a obezbedili smo i odličan izbor ski-opreme za iznajmljivanje - podseća Nešović.

Pored hotela Omorik je i 10 kilometara uređenih pešačkih staza. Posebnu pogodnost imaju roditelji s malom decom o kojoj će u salonu igara brinuti vaspitači dok su roditelji u šetnji, na skijanju ili izletu.

Za ski-pas dnevno se plaća 500, za tri dana 1.500, a za šest dana 2.800 dinara.

Iznajmljivanje opreme za dan je 700, za tri 1.800, a za šest dana 3.500 dinara. Deca imaju popust. Šestodnevna škola skijanja je 3.000 dinara.

KAKO STIĆI
Užice - Kaluđerske bare - 48 km;
Bajina Bašta - Kaluđerske bare - 16 km,
Beograd - Bajina Bašta - 172 km.

Dečje odmaralište Mitrovac na Tari: 34 km od Bajine Bašte, 75 km od Užica i 180 km od Beograda

Komentari