Vesti Sve je spremno za start nove sezone

Sve je spremno za start nove sezone

| 21.10.2011. | Eurosport.rs
soelden2011start

Sezona se otvara u Zeldenu, tačnije na glečeru Retenbah. U noći između srede i četvrtka palo je novih 20 cm snega, tako da će staza biti savršeno pripremljena za subotnji veleslalom
Prva vožnja je na programu od 10, a druga od 13h. Prenos na Eurosport 1 kanalu počinje od 09:30.

Prošle godine su organizatori imali problema sa vremenom. Skijašice su odradile svoju trku u kojoj je pobedu ostvarila Viktoria Rebensburg, dok je druga veleslalomska vožnja kod skijaša odložena zbog magle.

Nastup američke skijašice Lindzi Von na otvaranju Svetskog kupa i dalje je pod znakom pitanja zbog povrede kuka.

Aktuelna olimpijska pobednica u spustu, i prošlogodišnja pobednica Svetskog kupa u spustu, super-g i kombinaciji, prošle nedelje je pala tokom treninga i tom prilikom je povredila kuk.

"Juče sam prošla stazu nekoliko puta, ali konačnu odluku o nastupu donosim vrlo verovatno danas. Sve će biti jasno nakon još jednog testa," izjavila je Amerikanka.

Tokom narednih pet meseci vodiće se velika borba, a svi će imati za cilj da osvajače kristalnog globusa Ivicu Kostelića i Mariju Riš-Hefl skinu sa trona.

Ono što je sigurno, pred svim ljubiteljima zimskih čarolija je jedna veoma uzbudljiva sezona...Ovogodišnje izdanje elitnog takmičenja ujedno je 46. po redu, a najveća uzdanica Srbije trebalo bi da bude Nevena Ignjatović, koja će učestvovati samo na nekim trkama, ali u kasnijem delu sezone.

Što se tiče skijaša sa ovih prostora najviše se, naravno, očekuje od Ivice Kostelića, aktuelnog osvajača velikog Kristalnog globusa. Kostelić je prošle sezone uspeo da iznenadi sve, ali i samog sebe, posebno fantastičnim rezultatima u januaru, a ako to i sada ponovi malo ko će moći da mu stane na put ka odbrani titule.

Komentari