Vesti Stara planina - Planirane investicije za 2013 / 14

Stara planina - Planirane investicije za 2013 / 14

| 08.11.2012. | skis.rs
pirot mapastpl2

Brojne novine planirane su i u ski centru na Staroj planini. U toku 2013. i 2014. godine, nastavlja se sa širenjem skijališta, gde će se graditi tri četvorosedne žičare kapaciteta 2.400 skijaša na sat - "Topli do", "Zaskovići", "Crni vrh". Planira se i izgradnja sistema za veštačko osnežavanje na novim stazama uz ove žičare.

Takođe, planirana je nabavka tabača sa vitlom i za ovaj ski centar, a najmlađi skijaši će dobiti bebi lift, kao i ski vrtić. Pored skijaške infrastrukture, u planu su i drugi sadržaji, pa će i ovaj ski centar biti obogaćen igloom i klizalištem. U naredne dve godine, Stara planina će dobiti zanimljive i atraktivne letnje sadržaje kao što su veštačka stena za penjanje, gym park, ali i park avanture.


-----
Barem prema nazivu budućih žičara može se naslutiti njhov pravac pružanja. Verovatno prema selima Zaskovići i Toipli Do - mestima na podučju opštine Pirot i mestu Crni Vrni vrh sa suprotne strane u opštini Knjaževac. Pogledajte aktuelni Master plan Stare planine i pokišajte prepoznati koje bi to bile žičare...

Komentari