Vesti SP Are 2019 - Dominik Paris novi svetski prvak u superveleslalomu

SP Are 2019 - Dominik Paris novi svetski prvak u superveleslalomu

Are, SWE | 06.02.2019. | b92.net
Dominik Paris is the new super g World Champion 9

Foto: FIS, Agence ZOOM

Italijanski skijaš Dominik Paris (29) pobedio je danas u trci superveleslaloma na Svetskom prvenstvu u Oreu. Parisu je ovo prvi naslov svetskog prvaka do kojeg je stigao na zahtevnoj stazi sa vremenom 1:24.20.  Prije šest godina na Svetskom prvenstvu u Schladmingu u spustu je osvojio srebro. Ovom pobedom je potvrdio dobru formu obzirom da je ove sezone imao šest podijuma u Svetskom kupu.

- Ovo je bila zaista magična sezona - rekao je Paris posle trijumfa u Švedskoj.

Trku je završio je ispred Žoana Klerija iz Francuske i austrijskog skijaša Vinsenta Krihmajera, koji su završili kao drugi sa 0,09 sekundi zaostatka. Četvrto mesto zauzeo je još jedan Italijan Christof Innerhofer.

Inače, Italijanima je ovo druga medalja na ovom Svetskom prvenstvu nakon što je juče srebro u superveleslalomu osvojila Sofia Gođa.

Trka je vožena po lošem vremenu, sa temperaturom minus 16 stepeni. Koliko je staza bila zahtevna govori i činjenica da od 70 takmičara trku nije uspelo da završi njih 19.

Srpski skijaš Marko Vukićević nije završio ovu trku u super-džiju. Njemu su na svetskom šampionata ostale još dve discipline, u subotu u spustu i 11. februara u alpskoj kombinaciji.


Pogledajte pobedničku vožnju

 

Komentari